Benítez tilbudt sluttpakke

The Times skriver at Liverpool FC har tilbudt Rafael Benítez en sluttpakke på £3M. Dette er vedtatt av klubbens styre, og må ses på som at han ikke har styrets tillit.

Liverpool FC forsøker å fremtvinge Rafael Benítez' avgang ved å tilby ham et kompromiss av en sluttpakke på £3M. Ifølge betingelsene i spanjolens femårskontrakt er han berettiget til £16M, men den nåværende økonomiske situasjonen på Anfield gjør at Liverpool ikke har mulighet til å betale ham et slik beløp uansett hvor mye de ønsker et managerskifte.

DEBATT: Rafael Benitez

Ledelsen håper at Benítez vil fratre uten å kreve det han er kontraktfestet til. Ellers har de ikke annet valg enn å la ham fortsette i stillingen selv om han ikke lenger er ønsket.

Rafael Benítez har ennå ikke akseptert tilbudet, og muligheten for å få til et kompromiss kom frem da 50-åringen anså mulighetene som små for å ta klubben videre. Begrenset overgangsbudsjett blir det også i sommer. Deleier Tom Hicks hevdet at Liverpool hadde et vesentlig overgangsbudsjett, men i virkeligheten er budsjettet begrenset til maksimalt £15M, og det finnes ingen forsikringer om at penger generert fra spillersalg vil kunne reinvesteres i spillerforsterkninger.

Hvis Liverpool hadde fått garantiene han var ute etter i samtaler med formann Martin Broughton, ville ikke den nåværende situasjonen ha oppstått. Begge parter kunne imidlertid ikke forestille seg å jobbe sammen til det beste for klubben, og det er økt sannsynlighet for at de nå skiller lag.

Liverpool hadde tapt £55M i siste regnskapsår og har en gjeld på £351M. Broughton kunne rett og slett ikke gi Benítez de garantiene han ville ha. Etter en 7.plass i Premier League og uten spill i Champions League var ledelsen heller ikke spesielt ivrig etter å forlenge samarbeidet med Benítez.

Inter skal være interessert i å hente Rafael Benítez. Manuell Garcia Quillon, Benítez' agent, meddeler at den regjerende Champions League-mesteren ikke har hatt kontakt med hans klient.
- Jeg vet ingenting om Inter. Ingen har kontakt meg. Det er bare spekulasjoner, kommenterer Quillon.

Inter-president Massimo Moratti har uttrykt interesse for Benítez, og følger situasjonen på Anfield.
- Jeg har bestandig synes at Benítez er en god trener, men han er bundet til Liverpool, uttaler Moratti.

The Times mener videre at det vil bli vanskelig å finne en god erstatter for Rafael Benítez ettersom de ikke kan tilby en spillerstall som er god nok til å være tittelutfordrer eller har et vesentlig overgangsbudsjett. Situasjonen kompliseres ytterligere av det faktum at klubben er til salgs. Klubbens styre føler kanskje ikke at de kan tilby Benítez’ etterfølger en langtidskontrakt dersom potensielle investorer ikke er imponert over deres valg. Det kan bety at en midlertidig manager kan være en løsning frem til en kjøper i det minste er funnet.

Real Madrid linkes dessuten til Steven Gerrard. Spilleren skal ikke være til salgs, men et bud på rundt 30 millioner euro kan snart komme fra den spanske hovedstaden.