Benitez håper på lysere tider

Rafael Benitez tror fortsatt 2010 kan bli et godt år for Liverpool, trass i at de røde har lagt en miserabel høstsesong bak seg. Manageren forsvarer bruken av soneforsvar på dødballer.

- På trening ser jeg at spillerne jobber veldig bra, og er veldig positive. Holdningene deres er bra på hver eneste treningsøkt, uttaler spanjolen til Liverpool Daily Post.

- Vi har spilt bedre de siste 3-4 ukene, og mot Aston Villa kontrollerte vi kampen. Reading hadde noen dødballer, men vi kontrollerte kampen der også. Forhåpentligvis gjør vi det i vår neste kamp også. Jeg er optimist med tanke på 2010, legger han til.

Liverpool-manageren innrømmer imidlertid at Steven Gerrard fortsatt ikke er tilbake i sin beste form, og at kapteinen har blitt tvunget til å spille selv om han ikke har vært 100% skadefri. En Gerrard som har gjort to mål på de tre siste kampene.

- Jeg er ikke overrasket over scoringene. Steven ønsker å vinne hver eneste kamp.

- Han slet med skade tidligere, men vi har prøvd å spille ham i form da han trenger kamptrening. Vi vet at Gerrard og Torres kan gi oss det lille ekstra. Vi prøver å ta vare på ham, samtidig som han spiller når vi anser det nødvendig.

- Men jeg liker ikke å snakke om enkeltspillere. Jeg liker å snakke om alle som en enhet. Mot Reading kunne man se at mine spillere jobbet veldig hardt mot et lag som var tøffe og vanskelige å slå. Steven gjorde det bra, men alle har lagt ned en formidabel innsats i de siste 2-3 kampene.

- Spillestilen er ofte annerledes i FA-cupen. Du kan se lidenskapen hos alle, både fans og spillere. Det kjempes om hver enste ball. Det er en fin turnering å vinne.

Mot Reading slapp Liverpool nok en gang inn et mål på dødball, men Benitez vil ikke være med på at det skyldes bruken av soneforsvar på dødballer.

- Det var en dødball som det var veldig vanskelig å forsvare seg mot. Det var en lang ball mot bakre stolpe. Slike baller skaper alltid trøbbel for det forsvarende lag. Det virket som spillerne trodde at ballen ville gå ut, og ble overrasket. Når høydepunktene vises etter hver serierunde ser vi at det slippes inn en rekke mål på slike situasjoner av lag som benytter mannsmarkering også.

- De siste 4-5 kampene før denne slapp vi ikke inn mål på dødballer, så jeg mener vi gjør det mye bedre på slike situasjoner nå. Vi må selvsagt fortsette å jobbe med høye dødballer i mot på trening, men jeg tror ikke vi er dårligere på dette enn andre.

- Vi har snakket om soneforsvar på dødballer også tidligere, og alle vet at dette er den beste måten å forsvare seg på. Høydepunktene hver uke viser at cirka 50% av alle scoringer kommer etter dødballsituasjoner. Slik er det i England.

Nå står en viktig ligakamp mot Tottenham for tur for Liverpool, før det altså skal spilles omkamp mot Reading på Anfield i neste uke. En seier mot Spurs er veldig viktig, da det vil medføre at Liverpool kun ligger ett poeng bak London-klubben, som i dag innehar den viktige fjerdeplassen.

- Alle kamper er veldig, veldig viktige og vanskelige for oss nå. Tottenham er en av disse kampene. De er i en god posisjon på tabellen, og vi vet vi må spille opp mot vårt beste for å slå dem. Hver eneste kamp er for oss en kamp vi må vinne, avslutter Benitez.