Birmingham - en hard nøtt å knekke

Rafael Benitez aldri har opplevd å beseire Birmingham i ligasammeheng. Midlands-klubben er dermed den eneste Premier League-klubben som kan skryte av en slik statistikk.

Birmingham klarte 1-1 hjemme mot Arsenal forrige helg, så Liverpool får en tøff oppgave på St Andrews på søndag. Tre plasser og ni poeng skiller de to lagene før kampen. Liverpool ligger på sjetteplass, Birmingham på niende.

Mannskapet til Alex McLeish er ubeseiret på hjemmebane helt siden 26.september, da de tapte for Bolton. Det betyr at de har spilt 12 kamper på rad på St Andrews uten å tape. De har imidlertid ikke vunnet noen av sine fire siste ligakamper, og har kun vunnet tre av 12 ligakamper i 2010. I løpet av disse 12 ligakampene har de kun holdt nullen en gang, nemlig i 1-0 seieren over Wigan i februar.

Liverpool har på sin side slitt på bortebane, og har ikke vunnet noen av sine seks siste bortekamper i ligaen.

Birmingham har ingen skadeproblemer av nyere dato, noe som betyr at det kun er duoen Lee Carsley (ankel) og Garry O'Connor (kne) som ikke kan spille søndagens kamp. I tillegg ble forsvareren Franck Queudrue utlånt til Colchester United for resten av sesongen tidligere denne uken.

Liverpool må klare seg uten Martin Skrtel (metatarsal), Martin Kelly (kne), Alberto Aquilani (ankel) og Fabio Aurelio (lår).

Birmingham stilte med følgende lag i 1-1 kampen mot Arsenal: Hart, Ridgewell, Carr, Dann, Gardner, Johnson, Bowyer, Fahey (Phillips, 84), Ferguson, Jerome, McFadden (Benitez, 76).  Ubenyttede reserver: Taylor, Larsson, Michel, Vignal, Parnaby.

- Dette er en kamp vi ser frem til. Det er en av glamour-kampene når vi møter et av topplagene. Vi har gjort det bra mot topplagene på St Andrews. Ingen liker å komme hit. Liverpool er i god form for øyeblikket. De var uheldige med et par dommeravgjørelser mot Benfica, uttaler Birmingham-manager Alex McLeish til Midlands-klubbens offisielle nettsted.

- De viste meget sterk form mot Sunderland sist helg, og må gå for seier i denne kampen. Det er ikke tvil om at vi står overfor en vanskelig kamp, men vi må vise Liverpool at vi er vanskelige å spille mot på St Andrews, og spille på samme måte som vi har gjort mot de andre topplagene på hjemmebane, legger han til.

Birmingham har tatt poeng fra alle de fem øverste lagene på tabellen hjemme på St Andrews.

Martin Atkinson dømmer søndagens kamp i Birmingham. Dommeren fra West Yorkshire har dømt 40 kamper denne sesongen, og har delt ut hele 152 gule og fem røde kort på disse kampene. Assistentdommere vil være Peter Kirkup fra Northamptonshire og David Richardson fra West Yorkshire.

Da lagene møttes på Anfield i november endte det uavgjort 2-2. Kampen huskes for Cameron Jeromes fantastiske langskudd og det billige straffesparket som David N'Gog skaffet Liverpool.

I ligasammenheng står Liverpool med 46 seire over Birmingham, mens vertene har vunnet 28. 23 kamper har endt uavgjort. Liverpools siste tap for Birmingham kom i 2005, men de har heller ikke vunnet over St Andrews-klubben siden mai 2004. De fem siste oppgjørene har endt uavgjort.