Blackburn res v Liverpool res 3-3

Liverpool ledet 2-0 ved Wilson og Eccleston, men Blackburn snudde kampen og ledet 3-2. Nathan Eccleston sørget for utligning og uavgjort mot slutten av kampen.

Et etter hvert nokså velkjent mannskap som John McMahon har satt opp. Stephen Darby, Chris Mavinga og Danny Wilson danner et relativt rutinert forsvar på dette nivået. Framover vil man forvente at Pacheco og Eccleston greier å skape sjanser, sammen med stortalentet Suso.

Liverpools lag: Hansen; Darby, Mavinga, Wilson, Robinson (Flanagan 61); Amoo (Palsson 71), Bruna (Pacheco 25), Irwin, Ince; Suso; Eccleston.
Res: Bouzanis, Roberts.

Hos vertene disponerer Iain Brunskill, med en fortid som kaptein for Liverpools juniorlag og trener på akademiet i Kirkby, også et ungt mannskap. Bare keeper Mark Bunn og Junior Hoilett var med i siste tropp til førstelaget.

Blackburn: Bunn, C. O'Connor, Gunning, Hanley, Pearson, Linganzi, Doran, Potts, Maclaren (Ramm 46), Hoilett, Morris.
Res: Urwin, Knowles, Hitchcock, A. O'Connor.

1.omgang:
Dani Pacheco skal ha fått kjenning med en liten skade under oppvarming, og sitter på benken mens David Amoo spiller fra start.

7.min 0-1 WILSON - Den skotske midtstopperen vinner en duell ved bakre stolpe på corner fra Suso, og header inn sitt første mål i en helrød drakt.

9.min:
Blackburn legger inn fra høyre og spissen Maclaren avslutter fra omlag straffemerket, men ballen går like utenfor venstre stolperot. Stor sjanse.

Gerardo Bruna spiller i en litt uvanlig sentral midtbanerolle, som betyr at David Amoo starter på høyrevingen.

16.min: Glimrende kontring av Liverpool etter at Blackburn har hatt et par cornere, og hvor Suso spiller fram Tom Ince sentralt. Venstrekanten kliner til fra 16 meter, men ballen smeller i tverrliggeren.

18.min: Ince spiller ut til Mavinga på venstrekanten av 16-meteren, men midtstopperen skyter hardt like over og utenfor den nærmeste stolpen.

24.min 0-2 ECCLESTON str - Nathan Eccleston scorer sikkert på straffe. Det var Eccleston selv som ble klart felt.

25.min:
Bruno ut og Dani Pacheco kommer inn på sentral midtbane. Noe overraskende da Pacheco altså var ment å spille fra start, men skal ha fått litt problemer under oppvarmingen.

27.min 1-2 MORRIS - Blackburn får et billig frispark rett utenfor straffefeltet. Godt skudd av Josh Morris, men spørsmålstegn både ved murens og keeperens oppstilling.

31.min: Ny glimrende kontring fra Liverpool etter corner for motstanderen, da Suso spiller til Ince som flikker igjennom til Eccleston. Spissen prøver en ambisøs volley som går over.

35.min: Den aktive Ince blir spilt fram på venstrekanten, men kommer veldig skrått og mellomtingen mellom innlegg og skudd blir klarert.

42.min: Midtstopperen Gunning header fra langt hold, men med kraft på en corner, og Martin Hansen må gjøre en bra redning.

En fartsfylt og underholdende 1.omgang med to lag som ønsker å angripe. Liverpool har hatt flest sjanser og leder fortjent, mens vertene har kommet en del ganger fram på høyrekanten hvor Robinson har hatt problemer med den kvikke Doran. Unggutten syntes også å få en strekk mot slutten av omgangen og blir trolig byttet ut i pausen. Blackburn har også vært farlige på dødballer. Det er imidlertid Liverpool som har vist det beste angrepspillet. Tom Ince har hatt en meget bra omgang, Suso har vist glimt av sin ypperlige pasningsfot og Eccleston har truet med sin fart på topp. Den eneste som ikke har kommet skikkelig med i kampen er David Amoo på høyresiden. Bakover har det også vært rimelig solid.

2.omgang:
Blackburn har byttet spiss med Ramm inn og Maclaren inn. Jack Robinson fortsetter på venstreback til tross for at han problemer mot slutten av 1.omgang.

48.min: Wilson og Mavinga lar Blackburn få legge inn dypt inne ved dødlinja, selv om det er et fiks hælspark. Pott skyter fra fem meter, men Hansen får en hånd på ballen som går i stolpen og ute. Vertene burde ha redusert.

51.min 2-2 HOILETT - Innbytter Ramm spiller fram til kapteinen Hoilett som sender ballen forbi Hansen. Svakt forsvarsspill hvor både Mavinga, Robinson og Hansen var involvert.

53.min 2-3 PEARSON - Martin Hansen er på skovtur på en corner og stopperen Pearson sender ballen i mål igjen. 0-2 er blitt til 3-2.

Det er ingen tvil om at Blackburn har vært det beste laget etter pause, men baklengsmålene har likevel vært billige.

61.min:
McMahon gjør en rokkering i forsvaret da Flanagan kommer inn for Robinson. Flanagan tar høyrebacken, Darby går inn i midten og Mavinga ut på venstreback.

63.min: Potts forserer fra midtbanen og skyter en meter utenfor. Det er hjemmelaget som spiller med selvtillit nå.

69.min: En nesten sjanse for Liverpool da Eccleston finter seg frem på venstrekanten, legger inn til Ince inne i feltet, men vingen bruker for lang tid og skuddet blir blokkert.

71.min: Palsson inn for en anonym David Amoo.

Islendingen Palsson går inn sentralt mens Pacheco blir flyttet ut på vingen. Det er tydelig at John McMahon prøver å få inn litt mer fysisk styrke sentralt i håp om at hans mannskal skal kunne kjempe seg inn i kampen igjen.

78.min: Pacheco skyter svakt utenfor fra 20 meter, men de røde har greid å flytte opp sitt spill de siste fem minuttene.

80.min 3-3 ECCLESTON - Spissen sender ballen i mål fra kort hold ved bortre stolpe etter et god overlegg fra Wilson. Det hele startet med en herlig dragning av Suso som ga frispark til Liverpool, ballen ble klarert men de røde greide å holde trykket oppe. Målet kom som en naturlig følge av at gjestene nå igjen har tatt over det initiativet man hadde før pause.

84.min:
Suso spiller tilbake til Steve Irwin som skyter like utenfor.

John Durnin på liverpoolfc.tv gir prisen til Liverpools beste til Tom Ince.

89.min: Flott teknikk av Pacheco gjør at spanjolen finner plass til et skudd, men avslutningen står ikke i stil med forarbeidet.

90+2min: Pacheco drar seg fri og skyter i steget dypt inne i feltet, etter forarbeid av Suso, men keeper gjør en meget god redning. Stor mulighet til Liverpool i sluttminuttene.

Blandet drops for trener John McMahon og hans elever i kveld. De ledet fortjent etter en bra 1.omgang, men et mer direkte og aggressivt Blackburn tok kommandoen etter pause og hadde snart snudd kampen. I en periode var ikke Liverpool med i det hele tatt. McMahon byttet inn Flanagan og Palsson og smått om sen begynte gjestene å styre mer av spillet igjen. Det lå derfor en utligning i luften da Nathan Eccleston satte inn sin andre scoring for dagen ti minutter før ordinær tid var over. Mot slutten var det Liverpool som jaktet seiersmålet, men uavgjort var greit nok i en underholdende kamp.
Martin Hansen var negativt involvert ved to av baklengsmålene da han var feilplassert på et frispark og ruste ut da det var en duell i feltet ved 3-2. Litt typisk Martin, som gjør mye bra men gjerne har en blemme eller to og i dag ble det kostbart.Vi synes Danny Wilson var best i forsvaret, men John Flanagan hadde også et positivt innhopp. På midten var Steve Irwin solid sentralt, mens Tom Ince hadde en meget bra 1.omgang og glimtet også til etter pause. Suso viste tegn på sitt herlige venstrebein og sin slepne teknikk, mens Dani Pacheco våknet noe det siste kvarteret. Lengst fremme gjorde også Nathan Eccleston en bra kamp.