Borrell søker vinnermentalitet

Juniorlagets trener vil at hans lag og spillere skal vinne. De skal også spille fotball på rette måten, og han nevner engelske talenter som kan ha mulighet til å ta steget opp i LFC.

- Jeg har aldri lagt skjul på at jeg synes det er viktig å vinne, sier spanske Rodolfo Borrell til LFC Weekly. – Alle i ungdomsfotball sier at det dreier seg om å utvikle spillere. Jeg støtter det, men vi ønsker å utvikle spillere som er vant til å vinne. Hvis du kan skape en vinnermentalitet hos unge spillere vil det hjelpe dem til å bli bedre.

- Hvis du vinner vil alle være mer fornøyd og treningene vil bli bedre. Når jeg snakker slik mener jeg ikke gutter på 7-8 år, det er for tidlig, men når de blir eldre vil vinnermentalitet være en del av spillet, spesielt i en klubb som Liverpool. Det er heller ikke bare nok å vinne, du må gjøre det på den rette måten. Du må spille med god fasong i laget og følge vår filosofi og vår stil. Vi ønsker både å vinne og å spille god fotball.

- Engelsk fotball var noe helt nytt for meg og noe jeg måtte tilvenne meg til. Språket var også et problem og noe jeg måtte arbeide mye med. Jeg kunne nok engelsk til å ha dagligdagse samtaler, men det blir noe annet når en skal snakke fotballterminologi. Spesielt var det vanskelig under pausene i kampene. På trening og foran kamper hadde jeg bedre tid, men som alle vet varer en pause bare i 15 minutter og det var ikke lenge nok hvis jeg skulle gi ut mange instruksjoner til flere spillere. Det bidro til at både laget og meg selv fikk en vanskelig start.

- Jeg er fornøyd med den utviklingen vi hadde utover i sesongen, sier sjefen for et Liverpool U18 som vant åtte og spilte to uavgjorte av sine ti siste ligakamper. – Dette fordi du kunne se noen av spillerne virkelig utvikle seg. For meg er U18 et sluttprodukt etter mange års arbeid på akademiet. Trenre og ledere har arbeidet mye for å nå et nivå og resultatet bør være godt. Jeg vil også si at balansen i troppen nå er bedre enn da jeg kom hit. Vi hadde for eksempel bare en spiss i James Ellison, og slik er det ikke lenger.

- Vi var veldig stolt over at Jack Robinson fikk sin debut på førstelaget i siste ligakamp, selv om det var en situasjon hvor spillere fra reservelaget ikke var tilgjengelig. Han er en av de gode engelske spillerne vi har og som hadde en veldig god sesong. John Flanagan er en lignende type spiller med engelske kjennetegn og som takler hardt. De er også spillere som bare kjemper enda mer når laget ikke gjør det så godt. Som forsvarspillere er de vanskelig å komme forbi en mot en og hvis de fortsetter å bli bedre og å jobbe hardt vil de ha en sjanse til å nå førstelaget.

- Vi har også noen spillere i den engelske U17 troppen, som igjen er bra for alle oss som arbeider her. Conor Coady er til og med kaptein og det er noe han fortjener. Vi har benyttet ham som sentral midtbanespiller, men kanskje vil han bli flyttet ned som midtstopper i fremtiden. Jeg har vært fornøyd med hans utvikling dette året.

- Andre Wisdom spiller allerede midtstopper. Han er veldig sterk og har pondus på banen. Han er intelligent, duellsterk og veldig vanskelig å komme forbi. I det siste har han blitt mye med ballen og med sitt pasningsspill. I likhet med Coady er han en veldig stabil spiller med de rette kvalitetene for å spille fotball i dette landet.

- Min jobb på akademiet og for de som jobber med reservelaget, er å få fram spillere til førstelaget. Hvorvidt jeg har suksess som trener vil avhenge av det. Hvis ingen fra U18 blir flyttet opp på reservelaget betyr det at spillerne ikke er gode nok og jeg ikke er god nok. Det at vi nå ser at noen av guttene blir forfremmet er hyggelig, og som viser at vi gjør noe rett.

- Folk sier at jeg er hentet hit for å gjøre nøyaktig det samme som jeg gjorde i Barcelona. Det er tull. Typen fotball, været vi trener i, og slike ting er veldig annerledes enn i Spania. Det betyr at det er andre kvaliteter som skal til for å lykkes i engelsk fotball. Jeg ønsker å beholde alt som er godt ved de engelske spillerne, og så må du legge til ingredienser som vil gjøre dem enda bedre. Vårt mål er å få til dette med ikke minst lokale spillere.