Bråk i gatene etter kampen

Napolis supportere har ikke rykte på seg for å være mors beste barn, og Liverpool Echo melder at en gruppe på omlag 40 italienere bevæpnet med stokker og lærbelter angrep en gruppe Liverpool-ungdommer etter kampen på Anfield i går kveld.

Mesteparten av slåssingen skal ha foregått i Walton Lane, rett utenfor Evertons bane Goodison Park. Politi i biler, på hester og til fots prøvde å få kontroll over situasjonen, og klarte til slutte å omringe italienerne, slik at de ikke lenger fikk herje fritt i området rundt Stanley Park.

Hendelsen i Walton Lane skal ha oppstått klokken 11.00, like etter at italienerne hadde blitt eskortert fra Anfield og til sine busser i Walton Hall Avenue.

Vitner forteller til Echo at en stor gruppe unge italienere rope «Fuck Liverpool!» i det de angrep en gruppe Liverpool-ungdommer.

- De hadde surret belter rundt nevene, for å slå med beltespennene. De virket organiserte, og ansiktene deres var tildekket og de hadde hetter på. Det virket som de hadde vært med på slike ting tidligere, sier et vitne til Echo.

Lokalavisens fotograf skal ha blitt truet da han tok bilder av tumultene som oppstod, og fikk klar beskjed om å forlate stedet.

Echo rapporterer også om mindre slåsskamper tidligere på kvelden. Noen Napoli-fans ble veldig aggressive da de ble nektet inngang på stadion etter å ha kjøpt billetter i Liverpool-seksjonene på tribunen.

- Flertallet av supporterne oppførte seg ansvarlig, men dessverre var det et mindretall av supportere fra begge klubber som ikke klarte å oppføre seg, uttaler Dave Lewis i Merseyside-politiet.

- Politibetjenter måtte bryte inn og stoppe flere mindre konfrontasjoner mellom supportergruppene, bekrefter han.

- Jeg ønsker å takke alle genuine fans som var tilstede på kampen kun av fotballmessige årsaker. Disse oppførte seg eksemplarisk hele kvelden. Det vil være synd om et mindretall med bråkmakere skal få overskygge det som var en flott fotballkveld, la han til.