Broughton lover å levere varene

Liverpools nye uavhengige formann, Martin Broughton, ber om tid og tålmodighet fra supporterne. Får han det, lover han å få solgt klubben til en skikket eier.

Broughton understreker overfor Liverpool Echo at hans rolle på Anfield ikke vil være noen heltidsstilling. Han vil ikke blande seg bort i den daglige driften. Den overlater han til administrerende direktør Christian Purslow, kommersiell direktør Ian Ayre og den øvrige toppledelsen på Anfield.

- Christian Purslow, Ian Ayre og Philipp Nash vil fortsatt være nøkkelpersonene på Anfield. De utgjør et godt team, og vil fortsette å lede driften av klubben. Mitt hovedansvar er å ha overoppsynet med salget av klubben, sier Broughton.

- Christian vil stå for den daglige ledelsen. Det er hans område, legger han til.

- Jeg vil understreke, overfor både spillere og fans, at dette er en ny start. Jeg vil bli involvert så mye som behøves. Jeg vil arbeide med Liverpool FC kanskje to dager i uka, og vil trolig være fysisk tilstede på Anfield en dag i uka. Men salgsprosessen vil sannsynligvis ha base i London.

Echo benyttet anledningen til spørre hvem som kan komme til å kjøpe klubben.

- De kommende månedene kommer jeg ikke til å gi noen uttalelser om hvem som er interessert, og hvordan fremgangen er. Jeg er sikker på at pressen vil skrive mye om dette, og media vil forsøke å finne ut mest mulig. Men det vil ikke bli noen uttalelser fra meg.

- Vi legger opp til en strukturert prosess sammen med Barclays Capital. Liverpool FC har ikke vært 100% til salgs tidligere. Jeg forventer at det vil føre til at ganske mange investorer blir interesserte.

Broughton er fullt klar over at Liverpools supportere kan stille seg tvilende til hans motiver, med hans bakgrunn som Chelsea-supporter.

- Jeg har vært Chelsea-supporter hele livet, men først og fremst er jeg en sportsfan og en fotballfan. Liverpool FC er en vidunderlig fotballinstitusjon, og Premier League er en vidunderlig institusjon. Min oppgave blir å sørge for at Liverpool oppnår suksess i fremtiden. Da er det veldig viktig at vi finner den riktige eieren, ikke bare en ny eier.

Broughton anser det som et realistisk mål at Liverpool skal få et nytt stadion med langt større kapasitet enn dagens Anfield.

- Det er i alles interesse at stadionplanene blir realisert. Finansielt er det logisk, så det må bare skje. Det er utenkelig at en ny eier ikke vil realisere stadionplanene.

- Jeg ber nå om at fansen viser tålmodighet. De ønsker seg det samme som jeg ønsker meg. Dette handler ikke om å finne den som byr mest for klubben, men å finne den beste investoren på lang sikt. Det må være de rette eierne, og også den rette finansielle strukturen. Den fremtidige gjelden må ikke være større enn du forventer av en organisasjon av denne størrelse.

- Min oppfordring til fansen er at de må ha litt tålmodighet, så skal jeg levere varene.