Brukner vil utgjøre en forskjell

Peter Brukner er ny sjef for det medisinske støtteapparatet på Anfield. Australieneren har tidligere sagt at han vil revolusjonere treningsmetodene på Melwood - og han repeterer at det nå vil komme til å utgjøre en forskjell med han i klubben.

Liverpool gjorde det klart i mars at de hadde hentet inn den australske landslagslegen Peter Brukner som sjef for det medisinske støtteapparatet fra og med 2010/11-sesongen. 58-åringen har hentet inn mange folk, og har stor tro på sine metoder. Han har blant annet sagt at han vil revolusjonere treningsmetodene på Melwood, og at spillerne vil merke forskjell umiddelbart. Brukner forteller at han i utgangspunktet ikke var så positiv til å flytte fra Australia.

- Det var ikke noe jeg hadde planlagt, og skjedde helt ut av det blå. Jeg ble kontakten av Liverpool, og i utgangspunktet sa jeg at jeg ville svare dem om 18 måneder. Jeg har fire barn og min yngste har 18 måneder igjen på skolen. Jeg og min kone lekte med tanken om å komme over hit etter det, men gjorde aldri noe alvorlig ut av det fordi vi hadde et veldig fint liv i Australia, sier Brukner til Liverpool Echo.

- Men Liverpool ga seg ikke, og det som tiltrekte meg var utfordringen. Muligheten til å være leder for et fullt legeteam heller enn å bare være doktor. Jeg har alltid følt at Premier League har ligget litt bak i arbeidsmetoder. Med det mener jeg å behandle skader og å forhindre skader. Det er noe jeg har plukket opp fra spillerne på det australske landslaget. Grunnen til at de alltid likte å komme tilbake var fordi de visste at de ville få god behandling.

Harry Kewell er en av mange som har skrytt av metodene til landsmannen Brukner.

- Jeg har alltid følt at jeg ville like å jobbe med en Premier League-klubb, og jeg har trodd jeg vil kunne utgjøre en forskjell. Dersom jeg ikke tror jeg kunne utgjøre en forskjell ville jeg ikke vært her. Det handler om utfordringen. Det andre var troen klubben hadde på meg. Christian Purslow og Rafa Benítez var veldig ivrige. Det er et stort skritt å få inn noen nye til å forandre helt på opplegget. De har brukt mye penger inn i idrettsmedisin og idrettsvitenskap, og har støttet meg i å ansette nye folk og forbedre utstyret. De har vært veldig støttende, så da tenkte jeg at jeg ville ta utfordringen.

Forrige sesong mistet Liverpool spillere som Fernando Torres, Steven Gerrard, Martin Skrtel, Daniel Agger, Alberto Aquilani, Yossi Benayoun, Javier Mascherano, Fabio Aurelio, Emiliano Insua og Glen Johnson for store deler av sesongen. Brukner føler selv at mange av disse skadene kunne vært ungått.

- Det er to aspekt ved dette. Vi vil bli dømt etter suksessen til laget, men hovedtingen vår er hvor ofte vi klarer å forebygge skader. Blotdelsskader, som lårskader og lyskeskader. Dersom noen kommer bort og sparker en spiller i foten så han brekker foten er det ikke noe vi kan gjøre med det. Men vi tror at vi med riktig forebygging og trening vil kunne redusere antall muskelskader og den slags problemer.

- Kanskje vil det ta et år eller to for å få på plass alt vi ønsker, men alt har vært strålende så langt, og alle har ønsket oss velkommen. Vi har forandret på mange ting, og folk har akseptert våre forandringer. Jeg har tatt med meg mange personer, som fysisk trener Darren Burgess, som var med meg for det australske landslaget og sjefsfysioterapeut Phil Coles. Veldig mange folk forlot sammen med Rafa, så det ga meg muligheten til å hente inn høykvalifiserte folk.

- Vi har en fantastisk gruppe folk her, og en av de største kvalitetene er at de jobber bra sammen. Den medisinske og fysiske avdelingen må være et lag innad i laget. Alt som skal til er en person som gjør det for andre grunner, og det kan gå galt. Vi må alle kommunisere godt, så vi møtes alle hver morgen, og så går jeg til mangeren og forteller hvordan situasjonen er. Det vil bli bra, avslutter Brukner.