Carra tenker på fremtiden

Jamie Carragher antyder spill i utlandet når han ikke lenger er god nok for LFC. Scouseren om denne sesongen, Xabi Alonso, og hva som skal til for at de røde skal tilbake til toppen.

I et langt og eksklusivt intervju med Chris Bascombe i News of the World innrømmer 32-årige Jamie Carragher at han nå også har begynt å tenke på en fremtid uten Liverpool. Carra erkjenner at karrieren nå nærmer seg slutten, og håper han til neste sesong slipper å være på et helrødt lag som kjemper om å bli nummer fire.

- Jeg ønsker ikke å bli blant de gamle karene som klager fordi han ikke spiller, forklarer Carragher.

- Jeg begynte å spille på et lag da jeg var fem år. Siden har jeg gjerne spilt en eller to kamper i uka. Tanken på at det skal bli borte skremmer meg, jeg vet hvordan jeg kan være når jeg ikke får spille. Hvis jeg trener hele uka og ikke fikk spille på lørdagen, jeg vet ikke hvordan jeg ville håndtere det.

- Jeg kan forstå en situasjon som den med Ricardo Carvalho hos Chelsea, som spiller en håndfull kamper, blir hvilt og så umiddelbart satt inn på laget igjen. Det er annerledes når du vet at du er et førstevalg heller enn en som bare venter på at noen skal bli skadet. Tanken om å være bare en spiller i troppen tiltaler meg ikke.

- Jeg gruer meg til den dagen hvor det kan bli aktuelt å spille et annet sted enn Liverpool. Så lenge jeg er god nok for laget her, jeg spiller og føler at jeg kan gjøre rett og sjel for meg, da er det ingen andre steder jeg heller vil være.

- Min karriere er imidlertid på et punkt hvor jeg ikke har noe annet valg enn å se lenger fram. Jeg har bare kjent en klubb, men jeg vil være interessert i å se hvordan andre klubber fungerer. Det finnes mer innen fotballen enn "The Liverpool Way" og jeg ønsker å høre andre ideer.

- Det er en erfaring som appellerer til meg, sier scouseren på spørsmål om han kunne tenke seg en avslutning på karrieren som det Robbie Fowler har gjort i Australia og at David Beckham flyttet til Amerika.

- Det eneste som kunne peke i mot det var om barna og familien ikke ønsket å reise. Jeg liker imidlertid tanken på å kunne oppleve noe veldig forskjellig etter at jeg har gjort det jeg kan i Liverpool. Jeg er ikke sikker på om jeg ville få noe ut av å spille for et lag i Premier League som sliter midt på tabellen eller kjemper om å unngå nedrykk. Det ville bare være å gi kroppen mer juling.

- Denne sesongen har jeg kjempet for å finne tilbake til formen, etter en dårlig start på sesongen. Hele laget spilte ikke bra, men forståelig nok var det meg, Stevie (Gerrard) og Javier Mascherano som folk rettet fingeren mot.

- Jeg har hørt argumentene om hvor vil ville ha vært dersom vi hadde beholdt Xabi Alonso. Xabi er en god venn av meg og en stor spiller, jeg var skuffet da han reiste. Han spilte her i fem år og gjorde det utmerket for oss, men vi vant ikke ligaen da han var her, gjorde vi? Du kan ikke si at vi ville ha vunnet ligaen om han var her, det skal mer til enn det.

- Jeg ønsker å vinne ligaen mer enn noen gang. Jeg er sikker på at du ved starten av neste sesong vil høre at vi sier at vi ønsker å kjempe om tittelen igjen.

- I så fall må vi styrke troppen. Du må erkjenne at i løpet av en sesong vil du få skader og må være sterk også utenom de 11 beste. Jeg er sikker på at det vil bli forandringer til sommeren, og det viktige er at vi får beholde de beste spillerne.

- Det kan være stunder hvor du føler at vi er langt unna, men det kan være at vi bare behøver noen forsterkninger av topp klasse for å være med der oppe igjen.

- Jeg vil si at vi behøver to eller tre gode kjøp, og vi vil ikke være så langt unna som mange tror. Jeg vet at jeg ikke ønsker å kjempe om en fjerdeplass igjen.

- Vi har vist denne sesongen at når vi har førsteelleveren klar kan vi kjempe mot hvem som helst. Det viste vi da vi slo Manchester United, Everton, Spurs og Villa.

- Jeg har imidlertid nå kommet til et punkt hvor jeg må være filosofisk, om det ikke skulle skje at ligaen blir vunnet. Jeg vet at timeglasset er i ferd med å renne ut. Jeg har opplevd mye og ville ikke bytte min vinnermedalje fra Champions League for en fra Premier League. Definitivt ikke.

- Med den kritikken vi har fått denne sesongen for hva som har skjedd både på og utenfor banen, vil vi gjøre det bra om vi greier å kvalifisere oss for Champions League. Vi ønsker mer, men nå vil jeg være glad for en fjerdeplass og noe som vi kan bygge på til neste sesong.

- Det bekymrer siden vi kan bli nummer fire eller vi kan like fort bli nummer sju. Jeg håper bare at med den erfaringen vi har og den innspurten vi gjerne har, så vil det berge oss.