Carragher roser Capello

Jamie Carragher roser Englands landslagssjef Fabio Capello og mener at italieneren har hatt mye å si for lagets mentale styrke.

Liverpool-forsvareren ga seg med landslagsfotball i 2007, men sa seg villig til å bli med igjen til sommerens VM. Han spilte siste oppkjøringskamp mot Mexico og det er ifølge Sky Sports forventet at Jamie Carragher er med i troppen på 23 som tas ut på tirsdag.

Nå roser scouseren sin italienske landslagssjef for at England er blitt tøffere mentalt. 

- Capello har brakt inn en endring i det mentale i laget. Dette er en del av sjefsjobben som Capellos forgjengere ikke maktet.

- Det er det mentale som er Capellos største styrke. Dette er ikke enkelt. Husk at vi her snakker om fotballspillere på høyeste nivå, sier 32-åringen til Sunday Mirror.

- Jeg husker hva han sa første gangen han kom hit. Enkelte engelske spillere fryktet å spille for England på Wembley, sin egen hjemmebane, fordi de var redde for reaksjonene fra de mange tilskuerne. Dette har blitt bedre. Capello har forbedret den mentale delen av laget sitt, sier Carragher. 

- Mye av bakgrunnen er Capellos personlighet. Han er en sterk mann som har oppnådd mye innen fotballen. Ingen kan stille spørsmålstegn ved det eller de treningsmetodene han bruker. 

Carragher sier at mye av årsaken til at han sa ja til England tre år etter at han avsluttet sin landslagskarriere, var Liverpools dårlige sesong, som endte med at laget ikke nådde sesongens mål, kvalifisering til neste sesongs Champions League. 

- Den dårlige sesongen i Liverpool ga meg noe å tenke på. Fotball på høyeste nivå handler om VM og Champions League, sier Carra.

- Liverpool er ikke kvalifisert for Champions League neste sesong og jeg begynte å tenke på at dersom vi er blant de fire beste i Premier League etter neste sesong, vil jeg være 33 eller 34 år ved neste korsvei. Det betyr at jeg har ikke så mye tid igjen i toppfotballen. Derfor sa jeg ja da sjansen om igjen å kle på meg den engelske landslagstrøya kom, sier Carragher til Sunday Mirror.

Jamie Carragher er ikke med i troppen som skal møte Japan i dag. Kampen starter 14,15 og går direkte på Viasat Fotball.