Coles selvtillit må styrkes

Roy Hodgson forteller at Joe Cole har slitt med selvtilliten. Spillere og trenerstab har jobbet for oppmuntre 29-åringen.

Joe Cole har hatt en problematisk start i Liverpool etter Bosman-overgangen fra Chelsea i sommer. Han ble utvist mot Arsenal i Premier League-debuten for de røde og misbrukte et straffespark i Europa League-kvalifiseringen mot Trabzonspor. Cole uttrykte i oktober at han var i sin svakeste form i karrieren. Nå har 29-åringen stått over fem kamper på grunn av hamstringskade, og gikk glipp av Tottenham-kampen grunnet en lett ankelskade. Roy Hodgson håper at den offensive midtbanespilleren kan finne tilbake til formen.
- Joe var svært skuffet over ikke å kunne ta del på søndag, sier Hodgson til Liverpool Daily Post..

- Han hadde likt å komme i gang, men det var ikke mulig, stort sett på grunn av sakder. Men han skal være her lenge. Han har en fireårskontrakt. Vi vet hva han er kapabel til. Snarere han leverer, jo bedre er det selvsagt for meg, men det er ikke noe press på ham.

- Han er ikke en naturlig selvsikker type. Han lider når ting ikke går hans vei. Alle i klubben har jobbet hardt for å sørge for at han ikke tar det for hardt og at han ikke tar på seg for mye.

- Han er ganske tilfreds med å ta ansvar, men spillere som det tar noen ganger på seg for mye og legger enda mer press på seg selv.

- Alle i klubben, spesielt seniorspillere, har gjort en flott jobb. Trenerstaben har forsøkt å oppmuntre ham ved å si: “Ikke bekymr deg, Joe. Du vil få det til.” Forhåpentligvis kan det begynne her (i Bucuresti).

- Han er livlig, og det er sikkert at han er ivrig etter å vise hva han kan. Han er en som spiller med små marginer og da er selvsagt risikoen for å mislykkes enda større. For noen kan suksess være bare å sparke ballen vekk, men Joe kan ikke gjøre det i den possijonen han spiller. For ham og Babel vil det være en stor mulighet å ta vare på med begge hender.

Det ligger an til mange endringer i startoppstillingen etter at flere førstelagsspillere ble igjen hjemme å Merseyside.
- Dette er en sjanse for andre å stå frem og vise at de er å regne med. Christian Poulsen gjorde det sa vi spilte i Napoli. Kanskje kan han gjør det igjen, sier Hodgson ifølge Daily Mail.

- Det vil oppfattes som at dette er et svekket lag. Men når det er sagt, er det ingen grunn til at dette laget skal spille svakere.

- Det er opp til dem å gripe muligheten. Dette bør være en sjanse for spillerne som kommer inn for dem som hviles til å si: “Ikke avskriv meg.”. Det er slik jeg gjerne vil se det.