Dalglish tilbudt ny stilling

Kenny Dalglish har gitt sin fulle støtte til utnevnelsen av Roy Hodgson som Liverpool-manager. Liverpool-legenden ble umiddelbart tilbudt en ny rolle i Hodgsons regime. Dalglish har ikke hastverk med å møte Hodgson.

Kenny Dalglish ble aldri vurdert som en kandidat til managerjobben av Liverpools styre. Det har derfor blitt spekulert om Liverpool-legendens dager på Anfield er talte, men han har sin fulle støtte til utnevnelsen av Roy Hodgson.
- Jeg ser veldig positivt på avtalen. Jeg har kjent Roy i lang tid, og jeg har stor respekt for ham. Vi har ikke hatt detaljerte samtaler ennå, men mine interesser er i Liverpool, uttaler Kenny Dalglish til Daily Mail.
 
Roy Hodgson avviser at vennskapet til Kenny Dalglish er satt på spill etter at begge ønsket managerjobben i Liverpool, og den nyansatte manageren avslører at Kenny Dalglish har blitt tilbudt en rolle som link mellom The Academy i Kirkby og seniorstallen på Melwood.
- Jeg føler ikke ubehagelig i det hele tatt i denne situasjonen, sier Hodgson etter å ha signert en treårskontrakt verdt rundt £50000 i uken.

- Kenny var berettiget til å foreslå for styret at han ønsket å bli vurdert. Styret gjorde det klart for meg at de ikke ønsket at det skulle skje, noe formannen (Martin Broughton) har skissert.

- Så vidt meg angår skal det ikke påvirke mitt forhold til Kenny på noen måte. Jeg er glad for å ha ham ombord i denne klubben. Han har blitt tilbudt en ny rolle, med den svært viktige tittelen ”head of football development”.

- Ettersom vi må ha et visst antall hjemmeproduserte spillere og U21-spillere blir det en kjempestor fordel at Ken kan bruke sine fotballkunnskaper til å bygge en bro mellom Kirkby og Melwood.

- Når du har noen som Kenny Dalglish, vil du at han skal bli værende i klubben i overskuelig framtid, i 10-15 år, akkurat som Sir Bobby Charlton i Manchester United. Det er så mange roller han kan fylle for å hjelpe Liverpool FC, og som vil overleve min tid i klubben.

Kenny Dalglish har frem til nå hatt stillingen ”Academy Ambassador". Han fungerte som rådgiver for Rafael Benítez når det gjaldt klubbens ungdomspolitikk og var dessuten klubbambassadør.

Kenny Dalglish sier han svært gjerne vil prate med Roy Hodgson, men bare når Liverpools manager får satt av tid.
- Det viktigste for Roy i øyeblikket er å komme i gang med jobben, og det er å få organisert førstelaget, uttaler Kenny Dalglish til Liverpool Echo.

- La han fortsette med det. Når han får tid, kan vi sette oss ned og ta en prat. Men det handler ikke om Kenny Dalglish, Roy Hodgson, Christian Purslow eller styret.

- Det handler om fotballklubben. Dette er en veldig viktig tid for klubben Det er ikke slik at noen skal se på sin egeninteresse. Alt skal helt og holdent være til fordel for klubben.

- Roy har viktigere ting å gjøre enn å bekymre seg for Kenny Dalglish. Bare parker meg.

Roy Hodgson forteller mer om hvordan han kan tenke seg Dalglish’ rolle.
- Kenny vil spille en stor rolle i å få juniorspillere frem, utdyper Hodgson til Liverpool Echo.

- Når klubben trenger representering i utlandet, hvem bedre enn Kenny Dalglish? Jeg håper at vi vil få stor valuta for ham i de to rollene, som ambassadør og Head of Football Development, han vil få.

- Han er en som kan gi meg gode råd og hjelpe meg i jobben. Hvis Kenny ønsker å ta del i det, så håper jeg han gjør det.

- Jeg kan bare gjenta hva formannen (Martin Broughton) sa. Kenny Dalglish bør være i Liverpool FC helt til han bestemmer seg for at han ikke ønsker å være involvert i fotball mer. De ønsker å ha ham som en del av Liverpool FC i dag og i fremtiden. De ønsker at han skal benytte alle sine ferdigheter.

- Jeg hadde en lang samtale med ham før jeg fikk jobben.  Vi har behov for å komme sammen og diskutere hvordan dette skal fungere i praksis. Med litt godvilje fra hans side, det er plenty av godvilje fra min side, bør vi finne en løsning.