Dalla Valle stortrives i England

Lauri Dalla Valle har det bra i Liverpool, og trives godt i England. Han har ikke bestemt seg for hvilket landslag han skal spille for enda, forteller han i et intervju med den polske supporterklubben.

Piotr Czernicki-Sochal fra den polske supporterklubben har nylig gjort et intervju med reservelagets Lauri Dalla Valle. Den unge finnen ble blant annet spurt om det stemte at han mistrivdes og ønsket seg til Fulham da Hodgson la inn et stort bud på han i sommer.

- Nei, jeg trives godt her. Jeg ønsker å spille for førstelaget en dag.

- Treningen med reservene er ikke så forskjellig (fra U18). Det er litt vanskeligere selfølgelig, fordi spillerne her er eldre og mer rutinerte. Jeg føler jeg klarer meg bra likevel.

Dalla Valle har tidligere vært i Inter, hvor han ikke ble lenger enn noen måneder.

- Jeg var ung og snakket ikke språket. England er mye mer som Finland,  og jeg elsker dette landet! Italia var noe annet.

Sami er naturlig nok et forbilde for 18-åringen som scoret 20 mål for Liverpools U18-lag forrige sesong.

-  Hyypiä er en jeg ser opp til, selv om han er en forsvarer. Han har vært en stor inspirasjon for hele klubben og spilte mange kamper for førstelaget. Jeg håper jeg kan gjøre det samme.

- Jeg så mange Liverpool-kamper da jeg var liten. De er veldig berømte i Finland, og har alltid vært min favorittlag. Det var grunnen til at jeg bestemte meg for å komme til akademiet.

Lauri sin far er italiensk, så den unge angriperen kan enda bestemme seg for om han vil spille landslagsfotball for Italia eller Finland.

- Jeg har ikke tatt noen avgjørelse enda, men jeg kommer sannsynligvis til å spille for Finland.

Og på spørsmål om han hvilken spiller han ville bedt Rafael Benítez kjøpe dersom manageren spurte akkurat han om råd....

- David Villa! Jeg har sett han og Fernando Torres spille sammen, og de er ekstremt bra. Jeg vet det ville vært mye å be om, men de ville vært fantastiske sammen på topp. Det ville vært utrolig å se dem sammen på topp for Liverpool, avslutter Dalla Valle.