Debut for David Amoo?

19-årige Amoo kan få sin første offisielle kamp i helrødt. Trener Zoran Stratev hos Rabotnicki mener at alt presset er på Liverpool foran kveldens kamp i Europa League.

Plass til en unggutt
Roy Hodgson har beklaget et dårlig utgangspunkt med ti VM-spillere gjenværende på Melwood til oppgjøret i Skopje, og hans lag mot Rabotnicki skulle dermed gi seg nokså mye av seg selv.

Diego Cavalieri ventes å stå i mot selv om Peter Gulacsi også har vist bra takter under den korte pre-season. Hodgson har tidligere gjort det klart at han vil lene seg mot de få rutinerte spillerne som er blitt med nedover i Europa og vi forventer en bakre firer med Kelly, Kyrgiakos, Skrtel og Agger. Ikke minst for 20-årige Martin Kelly kan dette bli en viktig kamp å få vist seg fram i, mens Daniel Agger er naturlig vikar på venstrebacken inntil Liverpool får hentet inn en ny spiller eller to til den posisjonen.

Framover er laget tynnere besatt. Lucas og Aquilani er selvskrevne sentralt, og det ligger an til at førstnevnte får med seg Jay Spearing i maskinrommet. I denne sammenhengen har scouseren tross alt noe rutine å vise til. Alberto Aquilani vil få rollen mellom midtbanen og spissen, og er en annen som vil ha behov for å vise at han denne sesongen kan etablere seg på en startellever.

Milan Jovanovic vil være med fra start, og det vil være overraskende om han ikke spiller ute til venstre i et tilnærmet 4-4-1-1 system. I så fall har ikke David N’Gog noen reelle konkurrenter om plassen på topp. Da gjenstår høyrevingen, og med Cole, Kuyt og Maxi på Merseyside vil David Amoo være fremst i løypa selv om Roy Hodgson også kan vurdere Nathan Eccleston. Det vil i så fall bli en offisiell debut for 19-årige Amoo, som har stor fart og god fysikk.

Trolig lag: Cavalieri; Kelly, Skrtel, Kyrgiakos, Agger; Amoo, Lucas, Spearing, Jovanovic; Aquilani; N’Gog.


Uten frykt
Hos Rabotnicki er de mest sentrale spillerne brasilianere, eller i tilfellet med spissen Wandair en nasjonalisert sådan siden han både har sitt opprinnelige brasilianske pass og nå også makedonsk statsborgerskap. På en Philip II Stadium som er under ombygging, mener trener Zoran Stratev at alt presset ligger på de mer berømte gjestene.

- Det er ingen grunn for oss til å ha noe frykt, vi har ingen ting å tape, mente Stratev på gårsdagens pressekonferanse.

- Jeg forventer en vidunderlig kamp og jeg tror spillere er klare til å gjøre sitt bestee.

- Etter kampen får vi se om vi har gjort nok til å få et godt resultat. Vi forventer en glimrende atmosfære på stadion.