Debut for Wilson?

Danny Wilson har fortsatt til gode å spille for Liverpools førstelag etter overgangen fra Rangers i sommer. Men nå kan det gå mot debut for den unge skotten mot Northampton i morgen kveld.

- Det vil være spesielt om jeg får starte for førstelaget for første gang. Jeg håper manageren mener jeg er klar for oppgaven, sier Wilson til Liverpoolfc.tv.

- Slipper jeg ikke til i morgen, må jeg bare jobbe enda hardere for å sørge for at jeg får sjansen senere, legger han til.

- Jeg var ubenyttet reserve i vår første hjemmekamp for seosngen, mot Rabotnicki, og publikum skapte en flott atmosfære. Så det vil være spesielt å slippe til for første gang. Det er noe jeg virkelig ser frem til.

- Jeg hadde aldri vært på Anfield før, og jeg syntes det var virkelig moro å være tilstede. Det var flott å se hvordan publikum oppførte seg og støttet lag.

Liverpools nummer 22 har gode minner fra ligacupen i Skottland, hvor han debuterte for Rangers sist sesong og bidro til at laget hans nådde finalen. En finale som Wilson startet, og som Rangers vant 1-0.

- Ligacupen bringer minnene tilbake. Jeg ble faktisk utvist i finalen, men vi vant i det minste 1-0, og det var det eneste som betød noe den dagen.

- Jeg debuterte for Rangers i ligacupen, og etter det fikk jeg mange kamper for førstelaget. Grunnlaget for at manageren fikk tillit til meg ble lagt i denne første kampen i ligacupen. Dersom jeg spiller fra start i morgen kveld, kan kanskje det samme skje meg i Liverpool.

- I Rangers fikk jeg spille både ligafotball og i Champions League. Hadde jeg ikke fått sjansen i ligacupen, ville jeg aldri fått de mulighetene. Så det var virkelig et flott springbrett for meg.

- Dersom jeg får spille i morgen, vil jeg gjøre alt som står i min makt for å hjelpe laget og spille bra. Nå må jeg bare ta ett steg om gangen. Dersom manageren mener jeg er klar for oppgaven, vil det være flott. Da må jeg vise ham hva jeg duger til.

Wilson håper i så fall at han kan bidra til at Liverpool når ligacupfinalen på Wembley, men først må Northampton beseires.

- Det hadde vært fantastisk å få spille finale på Wembley. Men vi må bare ta ett steg om gangen. Det finnes ingen lette kamper i cupfotball, og dette skal avgjøres på en kveld. Av og til er det vanskelig å møte lag fra lavere divisjoner, da de anser kampen som deres cupfinale og er ute etter å imponere. Du vet de vil gi alt i denne kampen. Vi kommer ikke til å ta lett på oppgaven, ved å ta foten av gasspedalen.

Northampton beseiret Reading på Madejski Stadium i andre runde. De utlignet i siste spilleminutt av ekstraomgangene, og vant straffesparkkonkurransen 4-2.

- Det viser at de er et lag med karakterstyrke, som står på til siste slutt. Vi må være på vakt mot dem. Det er stort for alle spillere å komme til Anfield. Det spiller ingen rolle om du er en spiller i League Two eller en europeisk toppspiller. Northampton vil være giret på å slå oss, og vi må sørge for at vi spiller bra og vinner kampen.

En annen ung spiller som kan få sin Liverpool-debut i morgen er Jonjo Shelvey. Den engelske U19-kapteinen kom til Anfield-klubben omtrent samtidig med Wilson, og duoen har blitt gode venner.

- Jonjo er en veldig god spiller, så forhåpentligvis får vi begge sjansen i morgen. Han spilte glimrende da vi spilte sammen for reservelaget i forrige uke. Får han sjansen, tror jeg han vil ta vare på den.

- Jonjo er ung, men likevel en kvalitetsspiller. Han vil ikke skuffe noen om han slipper til. Vi skrev under for Liverpool samtidig, og trives i hverandres selskap. Vi har noen hyggelige unge spillere i klubben, som jeg trives veldig bra sammen med.