Degen håper på VM-plass

Philipp Degen drømmer om å spille VM for Sveits til sommeren. Nå trenger han imidlertid spilletid på Liverpool for å komme med i troppen. Spania, England og Brasil er favoritter.

Philipp Degen har vært svært plaget av skader siden Bosman-overgangen fra Borussia Dortmund sommeren 2008. Høyrebacken har kun spilt 11 kamper for Liverpool, og har ikke engang vært på benken i de tre seneste kampene. Han håper likevel på en VM-plass for Sveits, selv om han heller ikke var i troppen i 1-3-tapet mot Uruguay i midtuken.

- Jeg tror alle ser frem til VM, men for meg nå er det viktig å være her og spille. Nyheten vil komme i mai. Jeg håper at jeg drar til VM, uttaler Philipp Degen til Liverpoolfc.tv.

- Jeg spilte alle kampene i 2006 da vi var veldig suksessfulle. Vi ble slått ut på straffer av Ukraina i kvartfinalen. Det var veldig trist for oss.

- Nå får vi en ny sjanse. Gruppen vår er veldig vanskelig, men våre sjanser lever. Vi må forsøke vårt beste.

Sveits møter blant annet Spania i gruppespillet, og det kan da bli et møte med klubbkameratene Torres, Reina og Riera.

- Jeg tror Spania er lag nummer en. Hvis de ikke vinner tittelen, så er det noe galt. Men England har også sjansen. Bortsett fra Brasil og Spania har de en av de beste troppene. Vi får se på det.

- Med de spillerne de har i troppen og deres alder når kommer de til å få en bedre mulighet? Etter min mening er det absolutt en av de beste troppene England har hatt på lenge. De har veldig gode spillere.
England, Brasil og spesielt Spania. Disse lagene må være i toppen. Tyskland kan også stå for en overraskelse, og Argentina har gode spillere, men de har noen problemer.