Del Bosque støtter Torres

Torres har virket rusten og ennå ikke kommet på scoringslisten i VM. Landslagssjefen mener spissen likevel utgjør en stor trussel for motstanderen. Torres innrømmer at han fortsatt ikke er helt i form etter skadeoppholdet.

Fernando Torres ble meniskoperert i april, og var ikke tilbake i spill før Spania møtte Polen i den siste oppvarmingskampen til VM. 26-åringen scoret dessuten i den kampen, men har så langt i Sør-Afrika ikke funnet veien til nettmaskene. Det har imidlertid ikke manglet på målsjanser. Landslagssjef Vicente del Bosque er likevel godt fornøyd med spissens bidrag.
- Det som er viktig er at han har spilt i tre kamper og har hatt fremgang i forberedelsene, uttaler Vicente del Bosque.

- Selv om han ikke har scoret mål, er han en spiller som vi nyter godt av ettersom han gjør det vanskelig for motstanderens forsvar. Han er alltid en trussel for det andre laget. Han er en veldig farlig spiller.

Torres selv innrømmer at han ennå ikke er helt i form.
- Jeg mangler fortsatt litt. Det er ikke lett å komme tilbake etter en operasjon, sier Torres til Radio Marca.

- Jeg tror jeg fortsatt er litt unna fra å være 100%, men jeg er svært nær.

Torres ble byttet ut i pausen mot Chile fordi han fikk kjenning med et muskelproblem. Spissen ser nå frem til å møte Portugal i 1/8-finale på tirsdag.
- Vi er klare for det som kommer. Vi er der vi ønsker å være, å leve ut den muligheten som vi drømte om.

- Vi trenger bare å se fremover, være optimistiske, positive og vise hva vi er i stand til. Vi har tro på oss selv. Men likevel kan alt skje, så vi må være mer fokusert enn noen gang.

- Vi har alle sett hvilket nivå dette laget kan spille på , men vi vet at vi ikke har kommet opp på det nivået ennå.