Dette er Damien Comolli

Liverpools nye sportsdirektør, Damien Comolli, er en 38 år gammel franskmann (født i 1972). Han har en fortid som fotballtrener og fotballspeider for klubber som AS Monaco, St Etienne, Arsenal og Tottenham. Han snakker både engelsk og spansk flytende, i tillegg til sitt morsmål fransk.

Comolli ble født i Beziers i Frankrike. I sin aktive karriere var han innom juniorlaget til Monaco. I 1992 og i tre år fremover trente han U16-laget til Monaco med stor suksess. Han fullførte trenerutdanningen sin i Frankrike i 1995.

I 1996 gikk ferden videre til Arsenal, hvor han var speider med Europa som nedslagsfelt i sju år. Han skal være mannen som fikk spillere som Kolo Toure, Emmanuel Eboue og Gael Clichy til Arsenal.

I perioden 2004-2005 var Comolli teknisk direktør i St Etienne. Den franske klubben klarte en sjetteplass i ligaen og nådde semifinalen i cupen mens Comolli var der.

I 2005 ble han Director of Football i Tottenham, med det overordnede ansvaret for det medisinske støtteapparatet, akademiet, speideravdelingen og klubbens sekretæravdeling. Han erstattet Frank Arnesen i stillingen.

I løpet av tiden i Tottenham skal han ha kommet på kant med manager Martin Jol. Etter at han fikk sparken i Spurs, klaget nederlenderen over at Comolli hadde kjøpt flere spillere uten hans velsignelse.

Comolli tilbrakte tre år i Tottenham, men etter en svak sesongstart i 2008 ble noen av Comollis spillerkjøp sterkt kritisert, og franskmannen fikk sparken i oktober 2008 sammen med manager Juande Ramos, assistent Gus Poyet og førstelagstrener Marcos Alvarez.

I løpet av sin tid i Tottenham hentet Comolli inn spillere som Gareth Bale, Alan Hutton, Kevin Prince-Boateng, Giovanni dos Santos, Adel Taarabt og Younes Kaboul.

Den 9.november 2008 ble Comolli igjen ansatt i St Etienne, som sportsdirektør. Det førte til manager Laurent Rousseys avgang.

Tidligere denne uken forlot Comolli den franske klubben for andre gang, etter å ha havnet på kant med styreformann Roland Romeyer.

- Jeg kunne ikke gjøre jobben min skikkelig. Jeg hadde ingen problemer med den tekniske staben, men jeg hadde problemer med klubbens formann, siteres Comolli av Sky Sports.

Før han i dag ble ansatt som Director of Football Strategy i Liverpool FC, gikk det rykter om at Comolli var ønsket til Aston Villa av Gerard Houllier.