Didi tror på Liverpool

Dietmar Hamann har spilt for både Liverpool og Manchester City, men han håper og tror at det kommer til å bli en rød seier på søndag.

Etter 283 kamper og ti mål vil Dietmar Hamann alltid være en legende på Anfield, og ikke minst vil tyskeren bli husket for sin inntreden i Istanbul. Etter at han forlot Liverpool tilbrakte populære Didi tre år hos Manchester City. Før møtet mellom de lyseblå og de røde tror han mest på gjestene, da han svarte på noen spørsmål fra liverpoolfc.tv.

Hvordan ser du på søndagens kamp?
- Liverpool har kommet i en bedre posisjon enn de kanskje var for fire til seks uker siden, da det så litt mørkt ut. De har siden hadde en god periode og er tilbake i kampen om fjerdeplassen. Det er Liverpool som er i støtet for øyeblikket og hvis de ikke blir slått på søndag, tror jeg de vil ha en fantastisk sjanse til å komme blant de fire beste.

Rafa har sagt at man vil angripe?
- Det tror jeg de vil. Rafa prøver alltid å vinne. City har ikke særlig høy selvtillit etter noen dårlige resultater og jeg tror det er et godt tidspunkt å spille mot dem. Det kan være at Tevez ikke skal spille, og andre spillere er også ute.

Hvem er nøkkelspillerne for Liverpool?
- Forsvarsspillet vil være avgjørende, selv om City ikke har scoret så mye i det siste. Jeg tror også N'Gog, hvis han skal spille, vil få en viktig rolle med å prøve å holde på ballen lengst fremme. Måten Liverpool spiller på med to flankespillere og Stevie rett bak spissen, vil det være viktig at han lengst fremme kan holde på ballen til han får støtte.

Hvordan vurderer du City så langt denne sesongen?
- De har gjort det greit, selv om jeg synes de burde hatt enda flere poeng med den troppen de har. Liverpool hadde en dårlig start på sesongen og City burde vært lenger foran. Nå har de hentet inn en ny manager, og Mancini har forandret på noen ting og de er på rett vei, men jeg syns likevel de skulle ha gjort det bedre.
- Det at Tevez er ute kan være en fordel for Liverpool. Han er deres største trussel og har spilt bra, slik at han vil være et tap for City. Adebayor vet du aldri hvor du har, han kan være briljant en dag og så anonym den neste. Santa Cruz har også vært ute med skade og det er bare Tevez som har scoret regelmessig. De har også Petrov, Ireland, Wright-Phillips og Bellamy, men det er Adebayor som Liverpool må følge spesielt nøye.

Hvor mye vil denne kampen bety for fjerdeplassen?
- Det er en enorm kamp og jeg tror Liverpool trolig vil være fornøyd med uavgjort. City har en kamp til gode, slik at en seier vil bety mye for dem. Liverpool slipper imidlertid inn få mål om dagen og jeg kan ikke se at de skal tape på søndag. Hvis Liverpool tar poeng tror jeg de har alle sjanser på fjerdeplassen. Liverpool har gode spillere på vei tilbake fra skade og har trolig en lettere avslutning på sesongen enn City.

Hvem ønsker du skal vinne på søndag?
- Jeg tror det er vel kjent at Liverpool er min favorittklubb og jeg hadde ønsket å avslutte min karriere der. Jeg er takknemlig for den gode tiden jeg hadde hos City, men mitt hjerte vil alltid være hos Liverpool. Jeg ønsker at Liverpool skal gjøre det bra på søndag. Det er en unik klubb og folk som aldri har spilt for Liverpool vil ikke forstå det - det er som en stor familie. Byen og klubben står så nære hverandre og slik har det vært i 30-40 år nå. Hver gang jeg er tilbake føler jeg det som om jeg kommer hjem igjen. Forhåpentligvis kan jeg en dag få muligheten til å arbeide for klubben igjen, det ville vært fantastisk.

Hva tror du blir resultatet på søndag?
- Jeg tror Liverpool vinner 1-0.

Hva gjør du selv om dagen?
- Jeg tar min trenerutdannelse, og det er stort sett det. Forhåpentligvis dukker det snart opp noe som passer meg og jeg kan komme tilbake til fotballen. Jeg har arbeidet litt på Liverpools ungdomsakademi. Det er ikke noe fast engasjement og jeg er der når det passer meg. Jeg behøver praksis og har vært der i tre eller fire måneder hvor jeg har arbeidet med 15- og 16-åringene. Det er fine gutter og det er noen gode spillere der. De er fremtiden og jeg trives med å jobbe sammen med den og prøver å hjelpe dem. Forhåpentligvis vil en av dem en dag spille for Liverpools førstelag.