Dilemma for Hodgson

Roy Hodgson vil vite hvor høyt han skal prioritere Europa League denne sesongen, når han ved midnatt i dag må melde fra hvilke spillere som skal være involvert i kvalifiseringskampene mot Rabotnicki neste uke.

Allerede førstkommende torsdag skal de røde ut i kvalifisering for Europa League, og laget må reise til Makedonia for å møte FK Rabotnicki i 3. runde. Det vil bli et dilemma for Roy Hodgson, som ikke får hentet inn noen nye spillere før fristen for å melde på troppen for den kampen går ut ved midnatt i kveld.

Med tanke på at Liverpools medisinske støtteapparat har advart manageren mot å bruke spillerne som har spilt VM, og at manageren nok fra de fleste vil bli vurdert etter om han klarer få de røde tilbake blant topp fire, er det usikkert hvilke spillere Hodgson vil ta med seg til Makedonia.

- Jeg er veldig bekymret for å ikke ha nok spillere neste uke. Det ville vært fint å kunne hentet inn noen før tidsfristen, men det er ganske urealistisk, og jeg kan ikke se at det skal skje. Det vil bli to utrolig tøffe kamper for oss på dette tidspunktet av sesongen, men alt avhenger egentlig av hvor høyt vi skal prioritere Europa League, sier Hodgson til Liverpool Daily Post.

- Aston Villa røk i fjor ut veldig tidlig, og hadde en veldig god sesong - spesielt i første del av sesongen, så det er et tøft valg. Viss klubben legger stor vekt på det og ønsker at våre toppspillere skal spille, vil samtidig idrettsvitenskapsekspertene samtidig si at de vil ta skade av det senere i sesongen. Det er et valg ikke jeg kan ta alene, men et valg klubben må ta.

- Det medisinske støtteapparatet er veldig klar på at spillerne som kommer tilbake fra VM etter en tre uker lang pause må jobbe mye fysisk før du kan kaste dem ut i viktige kamper. De sier det ville vært galt av meg å bruke disse spillerne så tidlig dersom vi vil nytte oss av dem hele sesongen.  Men dersom jeg ikke bruker dem, så har vi ingen spillere med rutine og erfaring, så det er et dilemma. Du kan tape om du ikke bruker dem, og du kan tape på det om du bruker dem, avslutter Hodgson.

Liverpooltroppen som har vært på treningsleir i Sveits og Østerrike returnerer til Merseyside på søndag. Allerede på onsdag må troppen fly ut til Skopje i Makedonia.