Dilemma for Hodgson

Roy Hodgson vil vurdere å bruke VM-spillere mot Rabotnicki. De røde kan nærme seg kjøp av Maynor Figueroa. Javier Mascherano forventet å innlede samtaler med Inter.

Med hva som i realiteten er et ungt reservelag litt forsterket med spillere på grensen til startelleveren, har Liverpool spilt 0-0 mot Grasshoppers og 0-1 mot Kaiserslautern under pre-season. Med solid defensiv innsats har ungguttene greid å skape svært lite framover. Manager Roy Hodgson innrømmer at han er bekymret foran kvalifiseringskampene mot Rabotnicki fra Makedonia, som man møter i Skopje for den første kampen allerede til torsdag.

- Vi må vurdere dette nøye, uttalte Hodgson etter lørdagens kamp mot Kaiserslautern. – Disse spillerne fortjener kreditt for hvordan de gjennomførte kampene, og det medisinske apparatet liker ikke at vi kaster inn spillere som har vært med i VM, men å spille i Europa League kan være et steg for langt for dette laget.

Rory Smith i Daily Telegraph tolker det slik at Roy Hodgson nå vurderer å bruke de spillerne som var med i Sør-Afrika og nå er tilbake i trening, i mindre eller større grad. Det gjelder Steven Gerrard, Joe Cole, Glen Johnson, Jamie Carragher, Martin Skrtel og Daniel Agger.

Liverpool måtte levere sin tropp på 25 spillere i UEFA før helgen, og som foreløpig ikke er blitt offentliggjort, men det er ventet at de nevnte spillerne er med der. Etter det vi forstår vil det være mulighet til å bytte ut en spiller av disse 25 inntil dagen før første kamp i 3. kvalifiseringsrunde.

Daily Telegraph tror at Liverpool nærmer seg et kjøp av venstrebacken Maynor Figueroa (27), og at man på Anfield mener man kan sikre seg spilleren til Wigan og Honduras for £6M. Spillerens agent skal ha uttalt at man er nærme en avtale med Liverpool.

Den samme avisen hevder også at Liverpool har innledet samtaler med Inter om et salg av Javier Mascherano, og at spilleren vil bli gitt tillatelse til å snakke med klubben i løpet av den kommende uken.