Dokumenter offentliggjøres ikke før 2012

Et panel på åtte eksperter skal gjennomgå hundretusenvis av tidligere lukkede dokumenter etter Hillsborough-tragedien. Offentliggjøringen av disse dokumentene kan enda være 2 år unna.

I utgangspunktet skulle noen av de hundretusenvis av dokumentene bli offentliggjort allerede i vår, men det ser ut til å bli utsatt opp mot to år, skriver Liverpool Echo. I dag kom den første indikasjonen på at Liberaldemokratene og De Konservative også støttet prosjektet, etter at det gikk rykter om at det ville bli forandring når Labour mistet makten i valget i mai.

- Panelet har fått en god start på den komplekse og utfordrende prosessen med å få frigjort materialet knyttet til Hillsborough-katastrofen som har vært skjult fra offentligheten i over 20 år. Positivt og produktivt arbeid pågår mellom paneldeltakerne, familiene og offentlige partnere, inkludert South Yorkshire Police og Sheffield Council. Men full offentliggjøring vil ikke skje over natten. Panelet ønsker å oppnå offentliggjøring så raskt som mulig, men er absolutt bestemt på å få prosessen riktig, sier en talsperson fra innenriksdepartementet til Liverpool Echo.

- Det er enighet om at vi skal få en rapport på slutten av prosessen, så lenge dokumentene er fullstendig studert. Vi stoler på panelet med denne store oppgaven, og vi skal også møte dem underveis i prosessen, sier Margaret Aspinall fra Hillsborough Family Support Group.

Panelets arbeid foregår i London, Sheffield og Liverpool.