Dommertabbe ødela for England

Gerrards drøm om å løfte VM-trofeet er over etter at England røk 1-4 mot Tyskland i 1/8-finalen. Kampens dommer overså en soleklar engelsk scoring. Johnson ut med skade. Carragher ubenyttet.

England stilte med nøyaktig samme mannskap mot Tyskland som i 1-0-seieren mot Slovenia. Jamie Carragher var tilbake etter én kamps karantene, men måtte altså nøye seg med en plass på benken. Steven Gerrard spilte igjen ute til venstre på midtbanen, mens Glen Johnson som vanlig spilte høyreback.

Fabio Capellos mannskap kom meget skjevt ut. Allerede etter fire minutter var stortalentet Mesut Ozil igjennom, men David James reddet mesterlig. Tyskland tok ledelsen i det 21. minutt. Et langt målspark fra keeper Manuel Neuer utmanøvrerte John Terry og Matthew Upson. Miroslav Klose løp fra Carraghers erstatter Upson og scoret sikkert.

I det 32. minutt viste England igjen svakt forsvarsspill. Thomas Mueller spilte frem Lukas Podolski, og sistnevnte doblet ledelsen.

Engelskmennene kjempet seg inn i kampen igjen. I det 38 minutt la Gerrard inn fra høyre. Upson raget høyest og headet inn reduseringen. Minuttet senere kom det store samtaleemnet som det vil bli pratet om i lang tid fremover. Frank Lampard fikk glimrende treff. Ballen gikk i tverrligger og spratt i bakken en meter innenfor mållinjen, før den gikk opp i tverrliggeren igjen og ut i fanget til keeper Neuer. Verken dommer Jorge Larrionda eller noen av assistentdommerne så at ballen var over linjen, men vinket spillet videre. Hendelsen sender tankene tilbake til VM-finalen i 1996 da England fikk godkjent et mål som aldri var over streken.

England var nær utligning i det 52. minutt da Lampard skjøt et frispark i tverrligger. "The Three Lions" kjempet videre for å komme ajour i målprotokollen. Tyskland viste seg imidlertid effektive på kontringer. Først økte Thomas Mueller til 3-1 i det  67. minutt. Samme mann utnyttet en overgang tre minutter senere, og fastsatte sluttresultatet til 4-1.

Steven Gerrrad var nær redusering i det 81. minutt, men landslagskapteinens velplasserte avslutning ble slått ut til corner av keeper Manuel Neuer. Minuttet senere pådro Glen Johnson seg gult kort da han stoppet Mesut Ozil på en ny kontring. Liverpool-backen haltet rundt på banen etter dette, og ble da også byttet ut med Shaun Wright-Phillips i det 87.minutt. England reiser nå hjem etter et skuffende verdensmesterskap.

Englands lag mot Tyskland: David James; Glen Johnson (Shaun Wright-Phillips 87), John Terry, Matthew Upson, Ashley Cole; James Milner (Joe Cole 64), Frank Lampard, Gareth Barry, Steven Gerrard [kaptein]; Wayne Rooney, Jermain Defoe (Emile Heskey 71).