Drømmer om VM-triumf

Dirk Kuyt har lagt en skuffende sesong med klubblaget bak seg, og retter nå fokuset mot VM i Sør-Afrika og spill for Nederland.

Kuyt var åtte år gammel da Nederland vant EM i 1988. Han glemmer ikke hvordan jubelen stod i taket i hans hjemland den gangen, og drømmer om lignende scener som følge av et suksessfullt VM for de oransje.

- Det hadde vært fantastisk om vi kunne ha kommet hjem med VM-pokalen. Landet ville ha blitt farget oransje, sier Kuyt til Liverpoolfc.tv.

- Jeg var åtte år gammel da Holland vant EM i 1988, og jeg husker godt den fantastiske seiersfesten i Holland. Alle var så glade, og alt var oransje.

- Tenk om vi kunne vinne VM. Det ville ha vært en drøm som hadde gått i oppfyllelse.

- Alle ønsker å spille for landslaget, og du får ikke sjansen til å spille i mange verdensmesterskap i løpet av din karriere. Jeg satte pris på mitt første i Tyskland. Dette blir mitt andre, og jeg ser virkelig frem til det.

Holland er en av forhåndsfavorittene i mesterskapet, men Kuyt mener at andre land er større favoritter enn de oransje. Selv trekker han blant annet frem England.

- Det er vanskelig å si om Holland kan vinne VM. Alle spør meg om det, og om hvem jeg holder som favoritter. For meg fremstår Spania, England og Brasil som de største favorittene. I det neste sjiktet vil jeg plassere Argentina, Tyskland og Italia.

- I EM fikk vi vist at også vi har et veldig godt lag. Men vi spilte en dårlig kamp, og ble slått ut. Det må vi sørge for at ikke skjer denne gangen. Jeg tror vi har en sjanse. På en god dag kan vi slå hvem som helst.