Eccleston håper på rød fremtid

Utlånte Nathan Eccleston håper å kunne kjempe om en plass i førstelagstroppen til Liverpool neste sesong. Tery McDermott forteller om en blandet opplevelse i Huddersfield for 19-åringen så langt.

Nathan Eccleston debuterte for Huddersfield med å score mot Yeovil, men i en kamp senere opplevde han å bli utvist. Spissen er fornøyd med låneoppholdet så langt.
- Det har vært bra. Jeg ankom sent i januar, og straks sørget folk her for at jeg følte meg velkommen. Det er et flott stadion. Det er en god, ambisiøs klubb. Forhåpentligvis kan vi avslutte sesongen med opprykk, sier Eccleston til Liverpoolfc.tv.

Det har vært en innholdsrik sesong for 19-åringen.
- Ja, det har det. Jeg ble flyttet opp fra juniorlaget i fjor, og det har vært en helt ny erfaring for meg. Jeg har fått fremgang ganske raskt. Jeg gjorde det bra for reservene, og deretter ga manageren meg en sjanse på førstelaget. Jeg fikk to kamper i løpet av en uke, og nå er jeg her på lån for å få mer erfaring. Som en ung spiller tror jeg det er hva jeg behøver. Jeg er takknemlig overfor Huddersfield for at de ga meg sjansen.

Martin Kelly var utlånt til Huddersfield forrige sesong. - Det hele skjedde egentlig ganske fort. En uke tidligere snakket jeg faktisk med Martin om å gå ut på lån. Da jeg først hørte om en mulig låneovergang hit, ringte jeg ham. I utgangspunktet bekreftet ham alt, fortalte meg at det var en god klubb og at de spilte fotball på riktig måte. Han fortalte meg at han nøt å spille der i fjor og at det trolig ville gange meg.

Terry McDermott, assistentmanager i Huddersfield Town, er veldig godt fornøyd med hva Eccelston har prestert så langt. Eccleston synes han har fått god hjelp av den tidligere Liverpool-spilleren.
- Ja, definitivt. Den første dagen jeg kom hit var hele trenerteamet veldig imøtekommende. Alle spillerne har vært greie også. De kunne ha sett på det som konkurranse om plassene, men det har ikke vært sånn i det hele tatt. De har vært veldig behjelpelige.

Eccleston forteller videre om debutscoringen mot Yeovil.
- Det var stort. Jeg gjorde noen intervjuer før kampen. Jeg snakket om hvor fornøyd jeg ville være om jeg scoret i debuten. Så å faktisk gjøre det var fantastisk. Men det viktigste var å ta tre poeng. Jeg tror Yeovil bare hadde blitt slått to ganger hjemme tidligere, så det var litt av en drømmestart for meg.

Eccleston har også måttet finne seg i å sitte på benken i flere kamper, men er ikke frustrert av den grunn.
- Nei, det er mer som en læringskurve. Jeg er bare 19 år og kommer fra reservelagsfotball. Det er stor forskjell fra ligafotball. Enhver spiller som kommer på lån fra Premier League må forvente å kjempe for plassen sin. Du kan ikke bare forvente å komme hit og være på laget. Du må fortjene det. Det har bare gjort meg mer sulten på å kjempe om en plass på laget.

Huddersfield kjemper om en plass i play-off. Drømmen om å spille opprykkskamp på Wembley lever.
- Ja, definitivt. Selvfølgelig er det noe du streber etter å gjøre når du er ung gutt. Bare det å spille der i seg selv er en stor prestasjon. Hvis vi kan klare det, vil det være fantastisk for klubben, og selvfølgelig for meg som privatperson også.

Etter sesongslutt vender han tilbake til Liverpool, og håper å kunne kjempe om en plass i førstelagstroppen neste sesong.
- Jeg har kommet hit for å få erfaring slik at jeg kan gå tilbake til Liverpool og kjempe for en plass i førstelagstroppen. Jeg har tre år å gjøre det på  så jeg gleder meg til å reise tilbake dit i sommer. 

Terry McDermott om Eccleston
- Nathan gjort det svært bra. Han scoret vinnermålet for oss i sin første kamp, så han gjorde opplagt sin del.

- Han ble utvist for noen uker siden og vært suspendert i de seneste kampene. Jeg følte det røde kortet var litt urettferdig fordi begge spillerne gikk inn med full oppofrelse i duellen.

- Han er litt frustrert for tiden, men det jeg liker med ham er at han har blitt lært opp på riktig måte i Liverpool. Han har lært den rette måten. Han har sikkert en fremtid i fotballen, det er det ingen tvil om det.

- Når han reiser tilbake til Liverpool neste sesong, har han spilt på dette nivået og han vil komme tilbake med smaken av det. Du spiller mot menn i ligaen. Det hjelper deg til å bli tøffere, noen som også vil gange Liverpool.