Eierne auksjonerer bort LFC?

Sky News melder at Liverpools eiere er i ferd med å hyre investeringsbanken Barclays Capital til å få solgt LFC. Det kan se ut som eierne nå legger opp til en auksjon for å selge seg helt ut.

Sky News, ved businesskorrespondent Mark Kleinman, hevder at Tom Hicks og George Gillett er i ferd med å gi Barclays Capital i oppdrag å auksjonere bort deler av, eller hele, Liverpool FC. Nyhetskanalen melder at salgsprosessen vil starte i løpet av kort tid, og at det vil bli invitert til å legge inn bud på klubben.

Eierne håper at de ved å rekruttere Barclays Capital vil få fart på salgsprosessen. Sky News hevder at amerikanerne nå foretrekker å selge rubbel og bit, i stedet for kun en minioritetsandel.

- Det kommer nesten helt sikkert til å bli en prosess der eierne trekker seg helt ut, siteres en kilde nær amerikanerne.

Hicks og Gillett akter imidlertid ikke å la klubben gå på billigsalg, og vil avslå tilbud som de mener ikke matcher klubbens verdi. De kan også fortsatt komme til å selge kun en minoritetsandel, dersom dette gir dem mest penger per aksje.

Sky News melder også at eierne vil forsikre potensielle kjøpere om at auksjonen er et genuint forsøk på å selge klubben, ved å bekrefte Chelsea-supporteren Martin Broughton som klubbens nye formann tidlig i neste uke. Broughton er tiltenkt en rolle som interimformann, og vil få en nøkkelrolle i salget av klubben.

Sky News melder at interesserte investorer fra Midt-Østen og India lurer i kulissene, men så langt ligger det ingen konkrete bud på bordet. Det er imidlertid ventet at muligheten for å kjøpe hele klubben vil friste flere interessenter til å delta i auksjonen.

Sky News melder at Liverpool FC og klubbens eiere nekter å kommentere saken nå i kveld.

Dersom du ønsker siste nytt om Liverpool sendt direkte til din mobil når det skjer - Prøv denne linken.