Eierne søker uavhengig styreformann

George Gillett og Tom Hicks vurderer å gi fra seg noe av kontrollen med Liverpool FC, ved å gå av som styreformenn og oppnevne en uavhengig formann.

Amerikanerne var som kjent tilstede på Anfield under gårsdagens kamp mot Benfica, men med supportere som protesterte høylydt fra tribunen i pausen og utenfor Main Stand etter kampen, fant de det best å forlate stadion midtveis i kampen.

Både nettstedet Click Liverpool og tabloidavisen Daily Telegraph hevder at duoen nå befinner seg i London, der de vurderer hva de skal foreta seg med klubben assistert av advokatfirmaet Freshfields Bruckhaus Deringer. I et forsøk på å komme supporterne i møte vurderer de å hyre en uavhengig styreformann, skriver Click Liverpool.

Toppkandidaten til dette vervet skal være British Airways-formann Martin Broughton, som ifølge artikkelen skal ha blitt kontaktet av representanter for amerikanerne.

Både Hicks og Gillett vil fortsatt beholde sine eierinteresser i klubben, men de fraskriver mye av bestemmelsesretten over den daglige driften med en slik utnevnelse. Eierne håper trolig at en uavhengig formann også skal appellere mer til potensielle investorer, og at dette dermed skal bidra til at disse møter deres verdsetting av klubben. Mandag takket eierne som kjent nei til Rohne Group, som tilbud £110M for 40% av aksjene.

- Supporterne er misfornøyde med den uroen som Tom Hicks og George Gillett skaper rundt klubben. Spillere og manager har snakket om behovet for investeringer, og vi trenger ikke dette vedvarende sirkuset med avisskriverier om forskjellige ting. Vi ønsker Tom Hicks og George Gillett ut av klubben, uttaler Spirit of Shankly-talsmann Paul Gardner i en kommentar til Click Liverpool.

- I går kveld protesterte supporterne før kampen, i pausen og etter kampen, for å fortelle duoen at de ikke er velkomne her lenger, og at vi ønsker at de selger seg ut. Vi ønsker at Liverpool FC skal vinne trofeer, ikke balansere regnskapet.

Click Liverpool melder også at Casey Coffman har sluttet i Hicks Holdings for å starte i en ny seniorstilling i New Yorks Madison Square Garden. Dette blir sett på som et betydelig tap for Tom Hicks. Coffman ble som kjent innvalgt i Liverpool-styret da Tom Hicks junior trakk seg etter den famøse epost-blemmen i vinter.