Emilsson finner seg til rette

Kristjan Gauti Emilsson ble matchvinner da juniorlaget slo Manchester United. Den storvokste 16-åringen etablerer seg nå på Liverpools juniorakademi.

Lysluggede Kristjan kom inn som innbytter da det ble 1-0 for Liverpool U18 mot Man Utd i går, og hvor han ble benyttet i en sentral posisjon rett bak felles nordboer Lauri Dalla Valle. Emilsson var fint framme på et overlegg fra Tom Ince, fra høyrekanten, og stusset ballen pent videre med hodet og inn i det lengste hjørnet. I et intervju med Liverpools hjemmeside forklarer den høyreiste tenåringen hvordan han kom til Merseyside og hvordan han finner seg til rette.

- Det er utrolig å være her. Det er en stor ære for meg å kunne si at jeg spiller for Liverpool FC.

- Jeg ble først bedt om å komme hit på prøvespill. Jeg var veldig spent og samtidig nervøs, men jeg må ha gjort det rimelig bra siden de spurte meg om jeg ønsket å signere. Det sier seg selv at jeg var glad for det.

- Jeg har vært Liverpool-supporter siden jeg var seks, så det var en lett avgjørelse. Det er en virkelig populær klubb på Island.

- Min familie sa til meg at det var en mulighet jeg ikke kunne si nei til. Jeg var virkelig fornøyd med hvor positive de var og jeg er henrykt over å være her nå. Jeg har blitt tatt veldig godt i mot.

- Treningen er annerledes enn hva jeg er vant med. Det er mye hardere her, men i likhet med språket er det noe jeg venner meg stadig mer til. Rodolfo og de andre trenerne er fine å arbeide sammen med.

- Anfield er utrolig. Jeg har vært på hjemmekampene mot Fiorentina og nå nylig mot Tottenham. Kampen mot Spurs er den beste jeg har vært på. Jeg hadde vært her før, da jeg var 10 år og vi spilte mot Fulham. Jeg har ikke vært på The Kop, men håper å kunne få anledning til det snart.

- Steven Gerrard er spesielt en spiller jeg gjerne vil spille sammen med. Jeg var også veldig imponert over Michael Owen da jeg var liten. Victor Palsson er fra Island og han har støttet meg veldig. Han har vist meg rundt og gitt meg råd.

- Jeg kan spille som en angriper eller rett bak en spiss. Jeg er en ganske kreativ spiller og jeg liker også å score mål. Jeg ønsker å bli stadig bedre og føler at dette er den beste plassen å gjøre det på.