En ligascoring før pause

I en skuffende sesongstart har de røde ikke minst startet ligakampene svakt, og det bisarre åpningsmålet av Dirk Kuyt mot Sunderland er det eneste de røde har scoret i 1.omgang så langt. Nå venter offensive Blackpool.

Vi har plukket ut noen facts fra forhåndstoffet som liverpoolfc.tv og bbc.co.uk har gjort klart før Liverpool v Blackpool på søndag kl 16.00.

+ Klubbene møttes sist to ganger i sesongen 1970-71. Det ble 0-0 i Blackpool og 2-2 på Anfield hvor Steve Heighway og John Craven (selvmål) scoret målene for Liverpool.

+ Steven Gerrard har scoret tre mål på de to siste ligakampene. Bare en gang tidligere i karrieren har han scoret i tre ligakamper på rad, da han i 2007-08 scoret i fire kamper i rekkefølge. Tre mål på de seks første kampene er den beste starten Gerrard har hatt i ligaen noen sinne når det er snakk om scoringer.

+ Fernando Torres vil håpe å få slutt på en måltørke som har gjort at han bare har scoret et ligamål på de siste syv kampene.

+ Liverpool har holdt buret rent i 18 av de siste 21 kampene hjemme mot lag som har rykket opp.

+ Fire av Liverpools seks ligamål denne sesongen har blitt scoret i tidsperioden 64-70 minutter. De røde har bare scoret et mål før pause, da Dirk Kuyt scoret det omdiskuterte åpningsmålet mot Sunderland i forrige kamp.

+ Det har vært scoret 16 mål i de fire bortekampene som Blackpool har hatt i ligaen denne sesongen. De har vunnet 4-0 i Wigan og 2-0 i Newcastle, men tapt 6-0 mot Arsenal og 4-0 mot Chelsea.

+ Blackpool ble forrige sesong nr.6 i The Championship, 21 poeng etter direkte opprykk, men vant altså playoff.

+ Den høyeste ligaplasseringen til Blackpool noen sinne er 2.plass i 1.divisjon i 1955-56.

+ Blackpool er motstander nr.44 for Liverpool i Premier League.

+ Liverpool har sin dårligste start i Premier League siden 1992/93.

+ Blackpool er et av tre lag som ennå ikke har scoret på en heading i Premier League denne sesongen.