Eriksson ga Luisao to gule kort!

TV-repriser viser at skandaledommer Jonas Eriksson ga Benfica-stopper Luisao to gule kort i kveldens kamp mot Liverpool, uten å sende brasilianeren av banen.

Den svenske dommerkvintetten kom i fokus da Liverpool møtte Benfica i Lisboa i kveld. Ikke nok med at svenskene forærte vertene to marginale straffespark, annulerte det som virket å være en grei scoring fra Fernando Torres og ga Emiliano Insua et meget tvilsomt gult kort som gjør at han må stå over returkampen på Anfield.

Situasjonen som alle snakker om, oppstod imidlertid etter 31 minutter. Luisao meier ned Fernando Torres stygt bakfra. En forseelse som i seg selv ikke er langt fra å kvalifisere til direkte rødt kort. TV-bildene til TV 2-sporten viser at Eriksson er raskt oppe med det gule kortet til Luisao.

Så starter tumulutene. Ryan Babel konfronterer Luisao med den stygge taklingen, og brasilianeren tenner på alle plugger. Babel legger hånden opp i ansiktet på Luisao, og brasilianeren blir enda sintere. For å forsvare seg legger Babel hånden på munnen til Luisao en gang til. For dette blir Babel belønnet med et meget strengt idømt direkte rødt kort av den svake svenske dommeren. Det som gjør situasjonen meget kontroversiell er imidlertid at TV-bildene viser at Eriksson gir Luisao enda et gult kort, for knuffingen med Babel, men glemmer tydeligvis det første gule kortet han ga brasilianeren, og sender han dermed ikke i garderoben sammen med Babel, slik reglene tilsier.

En dommertabbe av dimensjoner, men om dette gir Liverpool noe grunnlag for protest er usikkert på det nåværende tidspunkt.

Dersom du ønsker siste nytt om Liverpool sendt direkte til din mobil når det skjer - Prøv denne linken