Erkerivaler på samme lag

Supporterklubbene til Manchester United og Liverpool gjør felles sak for å sikre supporternes interesser når TV-rettighetene til Premier League skal selges.

Supporterklubbene til Manchester United og Liverpool frykter for fotballsupporternes rettigheter i forbindelse med det kommende salget av TV-rettighetene til Premier League. Nå gjør de to supporterklubbene felles sak for å sikre supporternes interesser.

Pål Møller (leder Liverpool Supporters' Club) og Ole P. Pedersen (leder Manchester United Supporters' Club) frykter at Medge Consulting kun tar hensyn til egne interesser når rettighetene til engelsk fotball nå selges - og at sendingene fra Premier League kan bli dårligere, dyrere og mer utilgjengelig de neste tre årene.

"Vi frykter at Medge Consulting kun tenker profitt og splitter opp TV-rettighetene de kommende tre årene. Dette vil kunne gå utover både kvalitet, tilgjengelighet og pris", uttaler Møller.

"For oss er det viktig å vise at våre mer enn 70.000 medlemmer ikke finner seg i hva seg som helst. Høy kvalitet og tilgjengelighet - på samme prisnivå som i dag - er det eneste som garanterer at den store interessen for engelsk fotball fortsetter å være der", uttaler Møller. 

Møller og Pedersen reagerer spesielt på at Medge Consulting ved flere anledninger har uttalt at Premier League har vært underpriset i Skandinavia.

"Den enorme interessen for engelsk fotball skyldes tilgjengeligheten og kvaliteten supporterne har blitt tilbudt i en årrekke. Det er forbrukerne som blir taperne hvis dette endrer seg".

Supporterunionen for britisk fotball (SBF) satte tidlig i januar ned en arbeidsgruppe som skulle arbeide aktivt opp mot Medge Consulting og potensielle kjøpere for å unngå et dårlig utfall. Pedersen og Møller håper nå at Medge og potensielle kjøpere velger å lytte til supporterne når TV-rettighetene nå selges.

"Vi anser det som negativt om Premier League blir delt mellom flere TV-kanaler og diverse nettplattformer. Det er dette vi nå arbeider aktivt for å unngå. Vi håper at Medge og potensielle kjøpere vil gå i dialog med oss om hvordan supporternes rettigheter kan ivaretas best mulig. I verste fall frykter vi for fremtiden til den supportertradisjonen vi har bygd opp over tredve år".

For ytterligere kommentarer:
Ole P. Pedersen - 90057640 eller [email protected]
Pål Møller - 45511507 eller [email protected]