Få «røde» dueller i EM-kvaliken

Trekningen av gruppene til kvalifiseringen for Euro 2012 ble foretatt i dag. England mot Sveits og Hellas mot Israel. Det ble få «røde» dueller. Danmark og Daniel Agger kommer til Ullevaal.

England med Steven Gerrard og Glen Johnson skal ut mot Philipp Degens Sveits. Bulgaria, Wales og Montenegro er de øvrige motstandere for England og Sveits. Ellers blir det igjen møte mellom Sotirios Kyrgiakos (Hellas) og Yossi Benayoun (Israel), akkurat som i den seneste VM-kvalifiseringen.

Fernando Torres & co skal begynne forsvaret av EM-tittelen i gruppe med Tsjekkia, Skottland, Litauen og Liechtenstein. Nederland har havnet i en interessant pulje med Sverige, Finland, Ungarn, Moldova og San Marino.

Daniel Agger, om han holder seg skadefri, vil besøke Ullevaal i løpet av kvalifiseringen. Danmark trakk Norge, Portugal, Kypros og Island.

Kun gruppe A og D er uten Liverpool-spillere.

EM-kvalifiseringen består av ni grupper, der vinnerne og den beste toeren er direktekvalifisert for sluttspillet i tillegg til vertsnasjonene Polen og Ukraina. De øvrige toerne skal kjempe om fire gjenværende plasser gjennom play-off. Kvalifiseringskampene spilles i perioden september 2010 til oktober 2011.

Gruppe A
Tyskland
Tyrkia
Østerrike
Belgia
Kazakhstan
Aserbadsjan

Gruppe B
Russland
Slovakia (Skrtel)
Irland
Makedonia
Armenia
Andorra

Gruppe C
Italia (Aquilani)
Serbia
Nord-Irland
Slovenia
Estland
Færøyene

Gruppe D
Frankrike
Romania
Bosnia
Hviterussland
Albania
Luxembourg

Gruppe E
Nederland (Kuyt, Babel)
Sverige
Finland
Ungarn
Moldova
San Marino

Gruppe F
Kroatia
Hellas (Kyrgiakos)
Israel (Benayoun)
Latvia
Georgia
Malta

Gruppe G
England (Gerrard, Johnson)
Sveits (Degen)
Bulgaria
Wales
Montenegro

Gruppe H
Portugal
Danmark (Agger)
Norge
Kypros
Island

Gruppe I
Spania (Torres, Reina, Riera)
Tsjekkia
Skottland
Litauen
Liechtenstein