Fem mulige utfall

Liverpool Echo har sett på hvilke fem mulige scenarioer som kan oppstå når eiernes frist for å betale tilbake lånet utløper nå i oktober. Kanskje ingen løsning før sommeren 2011.

Tom Hicks og George Gillett har kanskje mindre en fjorten dager til å tilbakebetale £237M til Royal Bank of Scotland. Flesteparten av supporterne håper at duoen ikke makter oppgaven, noe som sannsynligvis vil føre til at deres dager på Anfield er talte. Men det fryktes også at Tom Hicks kan klare å få til en refinansieringsavtale til tross for uenighet i Liverpools styre.

James Dow, i Dow Schofield Watts, tror det kan ta enda flere måneder før eierskapet har blitt avklart. Faktisk kan saken dras ut til sommeren 2011.
- Hvis Hicks kan finne finansiering, vil jeg ikke tro at mangel på støtte fra styret vil utgjøre en forskjell. Men hittil har det ikke blitt en avtale, siden det er en stillstand. Liverpool er i ingenmannsland. Men dette kan dra ut og ikke engang være løst før neste sommer, sier Dow til Liverpool Echo.

Liverpool Echo har publisert en utfyllende artikkel om hvilke fem mulige scenarioer som kan oppstå når fristen for tilbakebetalingen av lånet forfaller senere i oktober. Her er hovedpunktene:
* Royal Bank of Scotland krever inn lånet på samme motta som når man ikke klarer å betale lånet på boligen sin..
* Kop Holdings settes under administrasjon.
* Ny eier overtar.
* Royal Bank of Scotland blir enig med Hicks og Gillett om utvidet refinansieringsfrist.
* Hicks tilbakebetaler lånet og fortsetter som eier av Liverpool FC.