Femkløver tilbake neste uke

En ung tropp med gjennomstnittsalder på 21 år er på plass i Sveits. Fem landslagsspillere tilbake om en uke, mens VM-finalistene har ferie fram til august.

Som tidligere nevnt var de 13 VM-spillerne ikke med i den troppen som reiste til Liverpools tradisjonsrike treningsleir i Sveits i dag, men Milan Jovanovic og Sotirios Kyrgiakos vil komplettere det unge mannskap skal spille treningskamper mot Al Hilal, Grasshoppers og Kaiserslautern. I løpet av de neste to og en halv ukene vil alle spillerne så være på plass igjen. Midt i neste uke kommer neste ladning med Gerrard, Carragher, Johnson, Agger og Skrtel.

- Vi har nå vært tilbake i trening i 13 dager og vi er godt i gang med forberedelene, sier medisinsk sjef Peter Brukner til liverpoolfc.tv. – Det er likevel ingen tvil om at det å reise vekk med troppen i ti dager gir oss sjansen til å arbeide veldig nært med spillerne og det er noe vi ser fram til.

- Vi ser også fram til å få våre VM-spillere tilbake, men nå er det først viktig at de får tre uker med ferie. Du taper ikke mye fysisk på tre uker, men de vil få muligheten til å få ladet batteriene mentalt, noe som betyr mye.

- Milan Jovanovic og Sotirios Kyrgiakos vil komme hit til Sveits og i midten av neste uke er den engelske guttene Steven Gerrard, Jamie Carragher og Glen Johnson tilbake sammen med Daniel Agger og Martin Skrtel. De vil ikke reise til Sveits, men vil begynne å arbeide på Melwood med tanke på å være med oss når vi kommer tilbake.

- 26.juli er Javier Mascherano og Maxi Rodriguez tilbake og uka etter der igjen vil de fire som var involvert i VM-finalen returnere.

- Det er klart at det er vanskelig å få alle i like god form med tanke på at forskjellige spillere kommer tilbake til forskjellige tidspunkt, men det er noe vi er forberedt på. Noen av spillerne har ikke hatt en pause på de siste to elleer tre sesongene slik at de vil nyte godt av en pause.