Ferguson med bredside mot Benitez

Foran storkampen mellom Manchester United og Liverpool langer United-manager Alex Ferguson ut mot den forrige Liverpool-manageren. Rio Ferdinand frykter Fernando Torres. Spanjolen har scoret i de tre siste ligakampene mot United.

Under sin pressekonferanse før kampen i morgen antydet Alex Ferguson at Rafael Benitez må ta en stor del av skylden for Liverpools problemer både på og utenfor banen.

- Jeg aner ikke om Liverpools problemer har sammenheng med klubbens finansielle posisjon. Men det forrige regimet brukte store summer på spillerkjøp, langt mer enn Manchester United gjorde. De hadde en enorm spillertropp, så muligens har de finansielle problemene sammenheng med dette, sa Ferguson.

- Jeg vet jo ikke noe om dette, for jeg er jo ikke der. Så jeg kan ikke bedømme hvor stor betydning dette har hatt, la han til.

Sky Sports har regnet seg frem til at Benitez kjøpte spillere for £240M i sin tid i Liverpool, samtidig som han solgte spillere for £152M. Altså et nettoforbruk på £88M. I samme periode kjøpte Ferguson spillere for £223M og solgte for £165M. Et nettoforbruk på £58M.

Ferguson hevder at han alltid har hatt respekt for Liverpools managere, med unntak av Benitez.

- Jeg har aldri latt dette bli en personlig feide. Dere burde forhøre Benitez om det, ikke meg. Jeg har alltid hatt et godt forhold til Liverpools managere. Begge klubber har alltid oppført seg anstendig etter kampene. Det endret seg under det forrige Liverpool-regimet, men det er ingen stor sak for meg.

Ferdinand frykter Torres
Manchester United-midtstopper Rio Ferdinand frykter Fernando Torres foran morgendagens kamp på Old Trafford.

- Jeg hørte «ekspertene» slakte Torres forrige helg. Han har vært skadet lenge, og er på vei tilbake. Man kan ikke forvente at han skal være i toppform med en gang igjen. Folk har en tendens til å henge seg på slik kritikk, men spillere blir preget av skader. Torres er en stor spiller, og det har han bevist for alle, uttaler Ferdinand til Press Association.

- Det er bare to måneder siden alle sa han var en spiller i verdensklasse og en av de beste spissene i verden. Da blir man ikke en dårlig spiller over natten. Jeg vet jeg vil møte en klassespiller i morgen, og jeg forventer at han presterer deretter. Men jeg gruer meg likevel ikke til møtet.

- Som spiller ser du ikke bakover i tid. Gjør du det, vil du ikke være en toppspiller. Du må se fremover og tenke på den kommende kampen. Det er meningsløst å tenke på hva man skulle ha gjort i forrige kamp. Det tilhører fortiden.

- Liverpool er en stor kamp for supporterne. Det er den de ser mest frem til. Er det noe som skaper samhold blant supporterne og spillerne, så er det kampene mot Liverpool. De er alltid vanskelige og knallharde.

Fernando Torres kan bli den første Liverpool-spiller siden Dick Forshaw i 1927 til å score i fire ligakamper på rad mot Manchester United, om han finner veien til nettmaskene i morgen.

På Old Trafford står Liverpool bokført med 15 seire, 25 uavgjorte og 37 tap i ligaen gjennom tidene. Det har kun vært ett målløst oppgjør mellom lagene på 36 kamper etter innføringen av Premier Lerague. Det kom på Anfield i september 2005. Etter innføringen av Premier League har Liverpool vunnet 10 og United 19 av oppgjørene. Sju har altså endt uavgjort.

Liverpool har vunnet fire av de ti siste kampene mellom lagene på Old Trafford, men bare ett av de siste seks. Totalt har altså Anfield-klubben kun vunnet 15 ganger på Old Trafford i ligasammenheng, på 115 år. På de siste seks årene har Man Utd kun tapt åtte ligakamper på Old Trafford. Alex Fergusons menn har vunnet 12 og tapt bare en av sine 13 siste hjemmekamper i ligaen. Tapet kom mot Chelsea i april, da gjestene vant 2-1 og Joe Cole scoret det første målet. I løpet av denne perioden har United kun sluppet inn fire mål på Old Trafford.