Flere detaljer om Huang-budet

Et nøkkelmedlem i konsortiet, ledet av Huang, forklarer at flere forskjellige grupper vil bli involvert, men ingen skal eie mer enn 20%. Nytt selskap vil bli dannet. De vil gjøre klubben gjeldfri, bygge stadion og bidra med midler til spillerkjøp.

Marc Ganis i det Chicago-baserte selskapet Sportscorp Ltd har hjulpet til å forme budet fra Kenny Huang, og avslører nå flere detaljer om strukturen og selskapet bak budet. Han sier at en rekke investorer, muligens inkludert China Investment Corportaion, ville like å kjøpe en andel i Liverpool, men at ingen skal ha mer enn 20 prosent.

Ganis forteller at gruppen kontaktet Liverpools formann først på mandag, dagen etter at det først ble rapport i britisk presse om Huangs involvering. Han kunne også avsløre at de på ingen måte ville berike de nåværende eierne Tom Hicks og George Gillett.
- Vi har ikke sendt inn et formelt forslag, men vi leverte de grove parameterne i hva et forslag ville like å inneholde dersom vi ble ønsket velkommen, uttalte Ganis i et intervju med Associated Press arrangert gjennom Huangs PR rådgivere Hill & Knowlton Hong Kong.

- Det er ikke en av våre målsettinger å berike de eksisterende eierne. Dersom vi legger inne et forslag og det blir akseptert, vil det fokuseres på fremtiden, ikke på fortiden, fortsatte Ganis.

Ganis ville ikke si noe om hvilken pris Huang-gruppen var villig til å betale, men ikke på langt nær så mye som £800M som det feilaktig har blitt rapportert at Hicks ville ha.
- Hvis noen ønsker å betale det, så lykke til. Vi vet hva vi ville være forberedt på. Hvis noen ønsker å se det på en annen måte, så er det deres penger. Det ville være deres forretninger, ikke våre.

Ganis avslører at dersom en avtale går igjennom ville klubben bli eiet av et nytt selskap helt eid av QSL Sports Limited, selskapet ledet av Huang og Guang Yang, eksekutiv visepresident i Franklin Templeton Investments og chief investment officer i China/Life/Frank Templeton Fund.

Ganis forteller at Huang og Yang ville bli involvert i den daglig driften av klubben, men at det også ville være andre ”passive investorer”, men ingen av dem ville eie mer enn 20 prosent.

Ganis sier at China Investment Corporation kanskje ville være en del av det passive eierskapet i klubben. Den presise involveringen fra CIC har vært grunnlag for massive spekulasjoner de seneste dagene.

Ganis sier at gruppen ville gjøre Liverpool gjeldfri, investere i klubben og bygge nytt stadion, stille midler til rådighet på spillermarkedet og forsøke å utvide Liverpools fanbase og kommersielle aktiviteter i Asia ved å bruke QSLs kontakter.

Ganis innrømmer at Huang-budet fortsatt må komme opp med grunnlag for finansieringen overfor Martin Broughton og Barclays Capital.

Broughton har fortalt alle interesserte at de må ha bevis på finansieringen i neste uke i håp om å sluttføre et eierskifte ved slutten av måneden.

Ganis sier at de nye økonomiske fairplay-reglene vil hjelpe med å dempe pengebruken på overgangsmarkedet
- Det skaper visse begrensninger som mange observatører føler er ganske ansvarlig og vil redusere risikoen for at irrasjonelle penger blir brukt opp, sa han.
- Men selv med det vil alltid Liverpool være en av de som bruker mest av klubbene av alle i fotballen. Og våre økonomiske modeller antar at Liverpool vil være på eller nær toppen I når det gjelder utgifter på spillere hvert år.

Ganis sier at de på mange måter har blitt imponert over måten Liverpool opererer.

- Fra det vi har sett på avstand gjør mange av de personene som nå leder Liverpool en god jobb. Det bør ikke være forventninger om at det ville bli mange omveltninger hvis vi legger inn bud og får tilslaget.

Ganis og Kina-baserte gruppen begynte i vår å bli en potensiell investor med en annen gruppe som vurderte en potensiell investering I Liverpool. Ganis kontaktet Royal Bank of Scotland og ble satt i forbindelse med Broughton og Barcalys Capital.

QSL, i samarbeid med den kinesiske regjeringen, eier og driver to profesjonelle sportsligaer og en mindre liga. QSL eier også sportspublikasjoner og i september vil de opprette en sportsnettside.