Forhandler om salg til Kina

Royal Bank of Scotland skal ifølge The Times være i forhandlinger med den kinesiske finansfyrsten Kenny Huang om et snarlig salg av Liverpool FC.

Fotballredaktør Tony Evans og Tony Barrett, begge med gode kontakter på Anfield, skriver i The Times at Royal Bank of Scotland (RBS) er i forhandlinger med Kenny Huang om kjøp av Liverpool FC.

RBS er den største kreditoren til Hicks og Gillett.

Huang, som også har betydelige statlige midler i ryggen, skal ha kontaktet flere nøkkelpersoner på Anfield de siste ukene for å understreke seriøsiteten i hans bud og for å hindre at spillere blir solgt. The Times forventer at Fernando Torres, når han er tilbake på trening mandag, vil bli bedt om å utsette alle avgjørelser om sin fremtid før man vet resultatet av dette budet.

Huang skal være ivrig etter å prøve å få gjennomført kjøpet av LFC innen transfervinduet lukkes. Hans bud skal innebære garanti for at all gjeld i klubben slettes og at en ny stadion blir bygget så hurtig som mulig.

Kenny Huang har også tidligere vært involvert med sport og skal bl.a. ha stått bak basketstjernen Yao Ming gikk til Houston Rockets i NBA.

Dersom RBS skulle anbefale et bud fra Huang, vil avgjørelsen bli tatt av Liverpools styre og ikke av eierne Hicks og Gillett. Dette etter at de to amerikanerne ikke har vært i stand til å redusere klubbens gjeld på £237M.