Fornøyd med Babels innstilling

Rafael Benítez er tilfreds med hvordan Ryan Babel jobbet og viste bedre innstilling mot slutten av sesongen. 23-åringen håper å komme med i Nederlands endelige VM-tropp.

Rafael Benítez tror at Ryan Babel kan få en fremtredende rolle hos Liverpool neste sesong dersom nederlenderen klarer å beholde fokus. 23-åringen fikk lite spilletid i første halvdel av 2009/10, og uttrykte sin frustrasjon på Twitter da han ble utelatt fra troppen til 1-1-kampen mot Stoke 16.januar. Han ble også sendt hjem fra trening på grunn av dårlige holdninger, men etter et møte med Rafael Benítez fikk nederlenderen en ny sjanse. Han spilte i 21 av de siste 23 kampene av sesongen. Flere klubber følger Babels situasjon, men Benítez gir inntrykk av at han ikke ønsker å selge spilleren.
- Vi hadde et møte i januar. Jeg uttrykte mine planer, og han uttrykte sine planer for fremtiden, uttaler Rafael Benítez til Liverpool Echo.

- Jeg var veldig klar på at jeg ønsket å beholde ham fordi han er en spiller som har egenskaper til å utgjøre en forskjell i kamper.

- Han fortalte meg at han ønsket å spille kamper og jobbe hardt. Jeg fortalte ham at det ikke var et problem fordi vi hadde begge de samme ideene.

Ryan Babel sa mot slutten av sesongen at han var meget selvkritisk. Benítez tror at spilleren vil få mer selvtillit og tro på egne ferdigheter dersom han lærer seg å slappe av litt mer.
- Det var bra for ham å få sjansen og bra for laget. Da vi kjøpte ham, møtte vi hans familie. Dere kunne se at de var gode mennesker, som ønsket at han skulle gjøre det bra.

- Ryan har hatt problemer, men han utvikler seg. Jeg synes han var mye bedre på slutten av sesongen.

Babel håper på VM-plass
Ryan Babel er tatt ut i Nederlands bruttotropp til VM i Sør-Afrika. Han er langt i fra sikker på om han kommer med i den endelige 23-mannstroppen. Han spilte én kamp i VM i 2006, mot Argentina i gruppespillet, men gikk glipp av EM i 2008 på grunn av en ankelskade.
- Jeg er fortsatt ikke sikker på om jeg kommer med i troppen, men det er en målsetting for meg å spille i VM-sluttspillet for Nederland, uttaler Ryan Babel til Liverpoolfc.tv.

- VM er noe spesielt for enhver fotballspiller. Jeg var 18 år da jeg var med i troppen i 2006, og det var en flott erfaring.

- Jeg synes vi har en god tropp. Hvis alle erskadefrie, så har vi et godt lag som kan gi alle en kamp.

Babel og Dirk Kuyt møter Kamerun, Japan og Daniel Aggers Danmark i gruppespillet.
- Det er alltid bra å møte lagkameratene dine. Jeg er sikker på at vi vil snakke om det før sluttspillet.

Babel håper å skape sitt eget VM-minne han glemmer aldri Dennis Bergkamps mål fra 1998.
- Mitt favorittminne fra VM er da Nederland beseiret Argentina og målet Dennis Bergkamp scoret i siste minutt.