Forventer henvendelse på Hodgson

Liverpool håper å få fortgang i prosessen med å finne ny manager. Ifølge Andy Hunter i The Guardian vil de røde antagelig komme med en henvendelse først til Fulham på Roy Hodgson.

Liverpool FC sluttførte i går Rafael Benítez’ avgang med hans representanter, men styret møttes igjen for å diskutere mulige erstattere. Både Fulham-manager Roy Hodgson og Aston Villas Martin O’Neill har tilhengere på styrerommet, men The Guardian forventer at den første henvendelsen går til Fulham og Roy Hodgson.

Selv om bookmakerne har satt lav odds på en retur for Kenny Dalglish, samtidig som flere tidligere Liverpool-spillere ser skotten som en god kandidat, forventes det ikke at han går tilbake i rollen han forlot i 1991.

Dalglish er for tiden ansatt som klubbens ambassadør og vil være mannen som skal overbevise Steven Gerrard og kanskje Fernando Torres til å fortstte på Anfield.

Den neste manageren vil få begrensede transfermidler til å forsterke spillertroppen. Klubbens fremtidsutsikter vil være viktigere for de nåværende spillerne enn Rafael Benítez' avgang.

Liverpool har ikke kommet med en formell henvendelse til Fulham på Hodgson. Han har en utkjøpsklausul på £2,5M for sin 12 måneders rullerende kontrakt på Craven Cottage. Fulham vil kjempe hardt for beholde Hodgson, som for tiden er på ferie. Hans kone er for øvrig fra nordvest-England.

Ifølge The Times har Liverpool blitt oppmuntret til å tro at Roy Hodgson vil lytte til et tilbud om Anfield-klubben får tillatelse til å snakke med ham. 62-åringen vil se på dette som sin siste sjanse til å lede en storklubb etter å ha vært i sjefsstolen i Inter to ganger. Fulham derimot synes at Liverpool bør henvede seg til Mark Hughes som står uten arbeidsgiver, og da vil det heller være nødvendig å betale kompensasjon, men å ansette en tidligere Manchester United-spiller vil ikke bli godt mottatt av fansen. I Hodgsons favør teller også det at han har et nært forhold til Kenny Dalglish som sammen med Christian Purslow har fått i oppgave å finne Benítez' etterfølger.