Frustrert Benayoun

Yossi Benayoun frykter at toget gikk med tanke på fjerdeplassen og Champions League-spill neste sesong, da de røde måtte nøye med poengdeling på St Andrews i går.

Det er nå fire poeng opp til Manchester City, som også har en kamp mindre spilt enn Liverpool. Med bare fem ligakamper igjen å spille begynner de røde å få tidsnød.

Yossi Benayoun var sønderknust etter gårsdagens kamp. Israeleren følte at to svært viktige poeng ble sløst bort i Birmingham.

- Det er vanskelig å forklare det som har skjedd. Det er en stor forskjell på denne og forrige sesong. Vi spilte mye bedre i fjor, og hadde mye mer selvtillit, slår midtbanespilleren fast til Liverpool Echo.

- Denne sesongen startet vi med å spille dårlig i første kamp. Det har vært tider da vi trodde at vi var i ferd med å få skuta på rett kjøl, men så har vi skuffet med noen dårlige kamper igjen.

- Når du ikke henger med i toppen er det vanskelig, da du føler at du ikke har sjansen til å vinne noe. Det er veldig skuffende, men vi får stå på videre.

- Vi kjemper fortsatt for fjerdeplassen. Vi vet det er viktig, men det er ikke det samme som å kjempe om ligatittelen. Nå har vi gjort det enda vanskeligere for oss selv. Det eneste vi kan gjøre er å spille de siste fem kampene og se hva som skjer.

- Vi er nå helt avhengige av at andre resultater går vår vei, og det gjør det enda vanskeligere. Vi hadde en god sjanse til å tette luken i går. Men Birmingham er et godt lag. Utgangspunktet var at vi måtte vinne, spesielt siden Tottenham tapte.

Etter gårsdagens kamp har det vært mye fokus på at Fernando Torres ble byttet ut 25 minutter før slutt.

- Bytter er en del av spillet, og det er managerens jobb å gjøre de byttene han mener er best for laget, sier Benayoun filosofisk.

- Vi må fortsatt ha tro på at vi skal ta fjerdeplassen, men gårsdagens resultat var veldig skuffende. Vi ledet og kontrollerte kampen, og så scoret de på sitt andre angrep. Vi forandret på ting og forsøkte å skape målsjanser. Vi misbrukte tre gode sjanser. Det eneste vi kan gjøre nå er å fokusere på neste kamp. Vi må vinne, og vi må spille mye bedre enn dette.

- Vi presset hardt de siste 15-20 minuttene. På en annen dag hadde vi satt de sjansene vi fikk, og vunnet 3-1 eller 4-1. Men når du er uheldig og treffer en forsvarer, eller motstanderens keeper gjør en god redning, er det en del av spillet.

- Forhåpentligvis vil vise oss fra en mer effektiv side mot Benfica på torsdag. Vi ligger under kun 2-1, og vi har ett bortemål som kan vise seg å bli veldig viktig. Jeg er sikker på at vi kan slå dem. Europacupkvelder foran egne supportere er alltid fantastiske kvelder på Anfield, og vi håper å kunne gi våre supportere en ny spesiell kveld.