Gerrard blir neppe straffet av FA

Steven Gerrard blir neppe straffet av FA etter å ha kritisert dommer Howard Webb for å overse en soleklar hands av Cesc Fabregas i sluttsekundene på Emirates onsdag kveld.

Steven Gerrard og Dirk Kuyt var de som protesterte heftigst da dommer Howard Webb unnlot å dømme straffespark til Liverpool i dramatiske sluttsekunder i nord-London onsdag kveld.

- Før kampen sa dommeren at han ikke ville ha noe av spillere som løp bort til ham og kjeftet på ham. Så jeg prøvde å snakke til ham på en profesjonell måte, og spørre ham hvordan han kunne overse handsen og gjøre en så graverende feil. Dersom vi hadde fått straffe og scoret, ville det ha blitt 1-1, uttaler Liverpool-kapteinen til Daily Express.

Trass i tapet mot Arsenal, har Gerrard fortsatt god tro på at Liverpool skal bli blant de fire beste i ligaen og sikre seg Champions League-spille til neste sesong. Selv føler han at godformen er i anmarsj, etter en sesong preget av mange skadeproblemer så langt.

- Jeg er fornøyd med prestasjonene mine nå, men jeg hadde gjerne sett at jeg ikke var så fornøyd med eget spill og vi hadde vunnet kampen mot Arsenal i stedet, sier han til Liverpool Daily Post.

- Min fysiske form er veldig bra nå. Jeg har trent godt etter at jeg kom tilbake fra min siste skade. Jeg var godt fornøyd med mitt eget spill mot Bolton, og jeg følte det gikk bra mot Arsenal også. Det er dog en fattig trøst, så lenge vi ikke vant kampen. Men det er fint lite vi kan få gjort med Arsenal-resultatet nå.

- Vi sikter oss inn på fjerdeplassen i ligaen nå, og vi har alt å spille for i Europaligaen. Vi må spille som om vi henger med i tittelkampen, og det er vi kapable til å gjøre.

- Vi har ikke vært gode nok i første halvdel av sesongen, og vår posisjon på tabellen er bevis på det. Vi er for langt bak til å spille oss inn i tittelkampen, og det er fordi vi ikke har vært stabile nok denne sesongen. Så enkelt er det. Det er ikke vits i å prate om at vi har vært uheldige med skader og andre ting. Vi har rett og slett ikke vært gode nok. Det finnes ingen unnskyldninger.

- Men klarer vi å finne tilbake til stabiliteten vi utviste i de sju ligakampene før tapet for Arsenal, vil vi kjempe om en plass i Champions League. Mye handler om selvtillit. Du kan ha gode spillere, men med dårlige resultater får selvtilliten seg en knekk, og du er inne i en ond sirkel. Det er først de siste ukene at vi har begynt å spille opp mot vårt beste.

I løpet av sesongen har det vært rykter om at Gerrard har vært misfornøyd med tingenes tilstand på Anfield, og at han ønsker seg vekk. Nok en gang avkrefter han dette.

- Det er så mye tull som blir sagt og skrevet om Liverpool at jeg kan ikke følge med på det. Det er kanskje gjort med vilje for å forstyrre oss. Men det affiserer oss ikke. Vi er minst like oppofrende som vi alltid har vært.

- Jeg vil være stolt om jeg kunne tilbringe hele min karriere i Liverpool. Kanskje legger jeg opp når min nåværende kontrakt løper ut. Jeg vil være 33 år da, og det kan være riktig tidspunkt å legge fotballstøvlene på hylla.

- Jeg angrer overhodet ikke på at jeg valgte å ikke forlate Liverpool til fordel for Chelsea. Jeg vurderte muligheten når jeg hadde sjansen til det i 2005, men Liverpool har alltid vært min klubb, og det ville ikke ha føltes riktig å spille et annet sted. Du blir ofte utsatt for fristelser i fotballen, og Chelsea var en av dem. Men jeg er oppriktig glad for at det aldri ble noe av.