Gerrard klar for å ta straffe

England har aldri vært heldige i straffesparkskonkurranser i store mesterskap, og når man møter Tyskland til 8.delsfinale på søndag frykter mange det blir avgjort fra 11. meteren. Dirk Kuyt med flest starter på rad på 49 år.

Mot Tyskland har England to ganger tidligere røket på straffespark - i VM 1990 og EM 1996. Three Lions har som vane å ryke ut fra mesterskap etter straffesparkskonkurranse. Det skjedde sist mot Portugal i 2006 - da både Steven Gerrard og  Jamie Carragher brente straffer, etter at Carra først scoret og måtte ta den om igjen. Fabio Capellos landslag har øvd på straffespark, og kaptein Steven Gerrard sier han vil ta om det skulle skje. Landslagskapteinen har vært solid fra straffemerket på klubblaget de siste årene.

DEBATT: Fotball-VM

- Jeg har en følelse av at det kan ende med straffesparkskonkurranse i en kamp i mesterskapet. Som spiller i et verdensmesterskap må du være forberedt på det, så enkelt er det. Vi er blant de 16 siste lagene, og kampene er så tette. Forhåpentligvis har vi litt mer flaks denne gang, og at jeg tar en bedre straffe, sier Gerrard til Liverpool Daily Post.

Gerrard forteller at landslaget øver på straffer, men at det er langt fra det samme som i en ekte straffesparkskonkurranse.

- Når du øver på straffer på trening tar du med deg ballen og skyter innen et par sekund. I VM må du gå i et halvt minutt fra midtstreken og vet at du har millioner av folk hjemme som ønsker at du skal score. Du kan ikke forberede deg på det. Men det du kan gjøre er å være klar for å ta, og ikke trekke deg. Å tørre ta en ny selv om du har brent en før. Alt jeg kan si er at jeg er klar for å ta. Det er et massitvt press, som jeg ikke taklet i 2006. Om jeg kommer i samme situasjon igjen vil jeg forsøke å håndtere presset mye bedre.

- Manageren sørger for at vi gjør det skikkelig på trening og ikke tuller rundt. Han ønsker at vi skal gjøre på trening som vi gjør i kamp. Han ber oss bestemme oss hvor vi skal skyte, og aldri ombestemme oss.

Kuyt med flest starter på 49 år
Da Dirk Kuyt startet i Nederlands 2-1 seier mot Kamerun i går var han den første utespiller til å starte 31 kamper på rad for Oranje på 49 år, melder Infostrada Sports på sin twitter.

Tidligere Liverpool-spiller Rigobert Song ble i samme kamp den første afrikanske spiller til å spille i fire forskjellige VM-sluttspill. Det første i 1994, melder samme kilde.