Goodbye Hicks and Gillett!

En lang, tung og mørk periode i klubbens historie er over med dagens rettskjennelse. Tom Hicks og George Gillett eier ikke lenger Liverpool FC. De er på godt norsk sparket ut av klubben vår!

Det gikk som vi håpet, men det tok dessverre lang tid: Våre amerikanske eiere vil fra og med i kveld formelt være ute av klubben vår. Liverpool Football Club har de siste tre årene vært i feil hender. Klubben har stått stille i vente på at noe skulle skje. Når du står stille i fotball går du i realiteten bakover. Det har vi alle vært fortvilte vitner til. Klubben har vært holdt som gissel og truslene om administrasjon og det som verre er har lenge kastet tunge, mørke skyer innover Anfield.

Dagens rettskjennelse var en overveldende seier på alle fronter. Etter en lang dag i rettsal 16 i går var det vanskelig å være helt sikker, selv om magefølelsen var god. Representanten fra Hicks forsøkte å så tvil og forvirring rundt salgsprosessen og spesielt måten styret hadde gått frem på. “Keep Faith” var beskjeden fra formann Martin Broughton i går ettermiddag. En mann og en jobb som lenge har blitt kritisert av enkelte. I kampens hete har han stått frem som en bautastein. Umulig å bryne seg på for amerikanerne – og tydelig og klar i talen og trua på at dette går veien.

Heldigvis ble all tvil feid til side da dommeren i dag endelig kunne lese opp resultatet av den to dagers lange høringen. Det var faktisk mye bedre enn forventet. I dommen kommer det klart og tydelig frem at styret var i sin fulle rett å selge til NESV, og at Hicks/Gillett må betale omkostninger på flere hundretusen pund. Det er også bare teoretiske muligheter for å anke saken. Det var også stort å se gamle, ærverdige Lord Grabiner, som førte saken for RBS/Liverpool, komme ut av High Court med knyttneven i været. Snakk om seier på alle fronter!

Les også: Liverpool i retten


Supporterklubben på Twitter


Nå er vi bare et styremøte unna før klubben formelt er i andre hender. Klokken 21.00 samles styret for å velge seg selv inn igjen og for å stemme over hvem som skal få kjøpe klubben. Det vil bli mottatt med stor overraskelse om det ikke allerede i kveld bestemmes at New England Sport Ventures blir ny eier av LFC. Formelt må alle bud som er på bordet vurderes før en slik avgjørelse kan tas. Broughton ble flere ganger spurt om ikke NESV nå i realiteten eier klubben. Han avviste alle tilnærmelser med å svare at “dette er en sak som må behandles av styret” – og var med andre ord svært forsiktig med å gjøre formelle feil midt i seiersrusen. Twitter-meldingen fra John Henry i NESV kan imidlertid ikke misforstås:

“Well done Martin, Christian & Ian. Well done RBS. Well done supporters!”


Det har vært en god dag i retten for oss, en stor dag for Liverpool Football Club og alle som har klubben i sitt hjerte. Nå er det viktig at vi får inn et langsiktig eierskap, med riktige ambisjoner og med forståelse av hva fotballgiganten på Anfield er for noe – og hvordan den best kan utvikles sammen med supporterne videre. Først da vil vi igjen kunne kjempe om de edleste medaljer.

Tom Hicks og George Gillett har i realiteten vært “eierne fra helvete”. Heldigvis finnes det en smule rettferdighet igjen i denne verden. Også i fotball.

Gratulerer alle røde venner, nyt dagen!