GSO inn på eiersiden?

Seriøse The Independent skriver at Tom Hicks skal være villig til å frasi seg en andel av aksjene i Liverpool FC til finansinstitusjonen GSO, for å få i havn en refinansieringsavtale som sikrer at texaneren kan fortsette som Liverpool-eier.

Hicks skal ha tilbudt GSO Capital Partners en minoritetsandel av aksjene i Liverpool FC, mot at investeringsselskapet bidrar til å redusere gjelden i fotballklubben betraktelig. Ifølge The Independent vil Liverpools samlede gjeld i henhold til avtalen bli redusert til rundt £100M totalt. Det betyr i så fall at GSO skyter inn £180M for sin aksjeandel, samtidig som George Gillett er på vei ut av klubben.

The Independent har ikke klart å få bekreftet fra GSO at de kommer inn på eiersiden i Liverpool FC. Men GSO skal også ha samarbeidet med Tom Hicks tidligere. Det er dermed uvisst hvor mye kontroll GSO får over det som skjer på Anfield. Det er også uvisst om en annen låneinstitusjon kommer til å låne Hicks de resterende £100M for å betale ned lånene til Royal Bank of Scotland i oktober, eller om dette også blir GSO.

Hicks skal ha tro på at han kan tvinge igjennom sin refinansieringsavtale, uansett om han har styret i mot seg.