Guardian: Hodgson øverst på lista

Velinformerte Andy Hunter i The Guardian hevder at Fulham-manager Roy Hodgson står øverst på Liverpools liste når Anfield-klubben skal finne en erstatter for Rafael Benitez. Martin O’Neill skal være andrevalg.

Kenny Dalglish skal assistere Christian Purslow i arbeidet med å finne Rafael Benitez’ arvtaker, og ifølge The Guardian er Roy Hodgson og Martin O’Neill de to navnene som står øverst på skottens liste.

Arbeidsinstruksen er klar. Man skal finne en manager som kan føre Liverpool tilbake i Champions League på et begrenset budsjett, og som også skal overbevise stjernespillerne Steven Gerrard, Fernando Torres og Javier Mascherano om at deres fremtid ligger på Anfield.

Hodgson er den fremste kandidaten for øyeblikket, ifølge Hunter. Den tidligere Inter-, Sveits-, Viking- og Blackburn-manageren er på en 12-måneders rullerende kontrakt hos Fulham, og Liverpool-ledelsen er sikre på at 62-åringen er interessert i jobben.

En annen Premier League-manager som vurderes er, igjen ifølge Hunter, Aston Villas Martin O’Neill. Men et fremstøt overfor Villa kan vise seg å bli svært komplisert, da Villa-eier Randy Lerner nylig annonserte at O’Neill ikke får forlate Villa Park til fordel for en annen klubb.

Dalglish selv har også vært nevnt blant kandidatene til jobben, 19 år etter at han forlot vervet som Liverpool-manager, men Guardian forstår det slik at Hodgson og O’Neill prioriteres foran en slik intern løsning.

Ifølge kontrakten som Rafael Benitez skrev med Liverpool i mars i fjor, hadde spanjolen rett på £16M i kompensasjon dersom han fikk sparken nå i sommer. Hunter skriver at Benitez likevel har gått med på en sluttpakke der han får utbetalt £3M umiddelbart, pluss en garanti for nye £3M over tid.

The Guardian spekulerer i om Benitez har skrevet under en taushetsavtale i denne forbindelse, samtidig som avsisen slår fast at spanjolen nå står fritt til å finne seg en ny arbeidsgiver uten at Liverpool kan kreve kompenasjon for dette.