Håper å vinne sitt første Merseyside-derby

Det 214. Merseyside-derby er Roy Hodgsons første. Og han håper å starte med en seier.

Hodgson anser Merseyside-derbyet som et av de mest lidenskapelige lokaloppgjørene som finnes. Før søndagens kamp ligger Everton på 17.plass og Liverpool på 18.plass på tabellen.

- Jeg ser frem til kampen, men det hadde vært fint om vi hadde vært i en litt bedre posisjon, innrømmer Hodgson til Liverpoolfc.tv.

- Jeg er sikker på at min kollega David Moyes vil si det samme. Det er litt uvanlig at et derby skal være et bunnoppgjør, men jeg føler meg ganske trygg på at begge lag vil ligge bedre an neste gang vi møtes, legger han til.

- Jeg antar at kampen vil bli litt ekstra betydningsfull, nå som vi begge desperat trenger poeng. Det hadde vært fint om vi hadde tatt alle tre.

- Når det gjelder publikums lidenskap, så tror jeg Merseyside-derbyet kan måle seg med de beste. Snakker man først om lokaloppgjør som gjør folk opprømte i en by, så har vi også de i Glasgow og Milano.

- Chelsea mot Fulham kan i alle fall ikke sammenlignes med Liverpool mot Everton. Bare derbyene i Milano og Glasgow tåler sammenligning.

Spillere som Raul Meireles og Joe Cole vil sannsynligvis spille sitt første Merseyside-derby. Hodgson innrømmer at det er vanskelig å forberede nye spillere på hva som venter dem i en slik kamp.

- De kan si at de vet hva som venter dem, men du vet det egentlig ikke før du har prøvd det selv. Vi har flere nye spillere. Noen er nye i landet, ikke bare klubben. Det tar tid for disse spillerne til å bli vant til sine nye omgivelser.

- Av og til forventer vi for mye. Vi kjøper en god spiller fra utlandet, og forventer at han skal spille som Steven Gerrard med en gang. Det skjer ikke. Situasjonen vår for øyeblikket er at dette er et nytt lag og et nytt prosjekt. Kanskje har enkelte forventet for mye, da laget fortsatt holder på å sette seg. Men dette er gode spillere, og jeg håper de har kvalitetene og evnene til å takle dette.

- Jeg synes Everton har vært uheldige denne sesongen. Jeg mener de har spilt ganske bra, men ikke fått betalt for det. Jeg tror verken vi eller dem har hatt spesielt mye flaks de første kampene, og det er grunnen til at vi ligger der vi ligger. Men vi er samtidig bare to seire unna å ligge rett bak en Champions League-plass. Det forteller litt om hvor latterlig jevn årets liga er.

- Ser man på lagene rundt 6.plassen, så har de 11 poeng. Bare fem over oss. Så ting vil forandre seg veldig raskt, og jeg vill være sjokkert om ikke begge lag er mye høyere på tabellen i forkant av neste lokaloppgjør. Jeg forventer at begge lag kommer til å kjempe om plasser i Europa når sesongen nærmer seg slutten.

Hodgson benytter også anledningen til å uttrykke sin forundring over at Steven Gerrard ikke fikk beholde kapteinsbindet for England denne uken. Rio Ferdinand var som kjent tilbake fra skade, og ledet landslaget i tirsdagens kamp mot Montenegro.

- Jeg var skuffet over at Gerrard ble fratatt kapteinsbindet. Jeg må være ærlig å si at jeg ikke forstår den avgjørelsen.

- Rio Ferdinand er en god spiller, men han har vært ute lenge med skade, og spilte sin første landskamp på svært lenge. En spiller som har ledet landslaget som kaptein i tre kamper, og gjort det utmerket, fortjener å beholde vervet.

- Jeg har ikke snakket med Steven om dette, men jeg håper han ikke er så alt for skuffet. I den formen han er nå, ønsker han å ta ansvar. Han spiller som en ekte kaptein for oss, og har gjort det for England i de tre foregående kampene.