Håper på fem år til med toppfotball

Steven Gerrard håper at sommerens verdensmesterskap ikke blir hans siste, og sier til Liverpoolfc.tv at han håper å holde det gående som fotballspiller på toppnivå i minst fem år til.

Liverpool-kapteinen rundet 30 år på søndag, men har ingen planer om å legge fotballstøvlene på hylla med det første. Samtidig innser han at sommerens VM kan være hans beste sjanse til noen gang å bli verdensmester i fotball.

- Dersom jeg skal bli verdensmester, må det skje snart. Men jeg er i god form, og regner med at jeg fortsatt har fem år på meg til å kjempe om de gjeveste trofeene i fotballen, uttaler scouseren til klubbens offisielle nettsted.

- Jeg aner jo ikke om dette blir mitt siste VM, så jeg akter å gi alt. Denne England-troppen har spilt sammen lenge, så det finnes ingen unnskyldninger for ikke å prestere. Det er på tide at vi leverer varene. Laget vinner kamper, og selvtilliten er høy. Men vi må fortsatt forbedre oss litt om vi ønsker å gå helt til topps.

Gerrard var en av tre engelskmenn som bommet i straffespark-konkurransen mot Portugal i 2006. Det ønsker han å rette på i dette mesterskapet.

- Jeg kommer selvsagt til å ta straffespark om jeg blir spurt om det. Da jeg bommet i kvartfinalen i 2006, var jeg den mest ensomme personen i verden. Jeg ønsker å gjøre opp for den bommen. Det var ille nok å tape, men å føle seg ansvarlig for tapet er den verste følelsen du kan ha, avslutter Gerrard.