Håper på The Kop

Rafael Benitez håper at The Kop skal være med å hjelpe hans mannskap å snu 1-2 fra Lisboa til avansement i returen på Anfield. Manageren synes utvisningen var uforståelig.

- Vi er halvveis nå. Vi har en kamp til som skal spilles, så vi må ha tro på at vi kan gå videre, sa Liverpool-manageren på pressekonferansen etter kampen.

De røde fikk en drømmestart etter en tidlig Daniel Agger-scoring, men det hele utviklet seg etter hvert til et mareritt da en svak svensk dommer sendte Ryan Babel i dusjen uten å sende Luisao samme vei. Med ti mot elleve ble det et voldsomt press på Liverpool, men vertene måtte ha to straffespark for å vinne kampen.

- Jeg må si meg fornøyd med vår prestasjon, da vi spilte med ti mann i en time. Men jeg er skuffet, for vi hadde noen sjanser og kunne ha gjort det bedre, sa Benitez.

- Vi visste at Benfica var et godt lag, med kvalitet og hurtighet, og de var farlige. Det var skuffende å få to straffespark i mot og få et mål annulert, men dette er likevel et godt resultat.

- Jeg var overrasket over at Babel ble utvist. For meg fremstår taklingen bakfra som mye styggere. Avgjørelsen var vanskelig å forstå, men det er umulig å forandre på den nå, så vi må bare komme oss videre og fokusere på returen på Anfield hvor vi vil ha våre fans i ryggen.

- Du liker det selvsagt ikke når avgjørelser går i mot deg. Men det er ikke noe du får gjort med det, og det eneste vi kan gjøre nå er å være positive og tenke på at våre fans vil gi alt for oss. Vi vil spille med 12 menn på Anfield.

Manageren ble også spurt om de to straffesituasjonene som de svenske ekstradommerne ga.

- Jeg har ikke sett repriser av situasjonene, men du får uansett ikke endret avgjørelsene. Jeg foretrekker å tenke fremover.

Fernando Torres misbrukte en gylden mulighet til å score når han kom alene med keeper på stillingen 1-1.

- Vi skapte sjanser mot et godt lag, og vi kunne fort ha fått med oss et bedre resultat. Jeg tenker spesielt på sjansen som Fernando hadde på stillingen 1-1.

- Jeg tror vi kan gjøre det bra på Anfield, og at det blir en helt annen kamp der. Med fansens støtte kan vi score mål og gå videre. Jeg synes kveldens kamp var et godt eksempel på fansens innflytelse. De bar frem laget sitt.

- Våre fans er fantastiske, og de vet å støtte laget og bære spillerne fremover. Laget vil jobbe like hardt som i dag også i returen, og vi kan gjøre en god jobb. Vi er halvveis. Vi har en kamp til å spille, og vi har tro på at vi kan gå videre.

Benitez valgte å bytte ut Fernando Torres og Steven Gerrard mot slutten, uten at det var snakk om noen skader.

- Begge var veldig slitne, og vi trengte friske bein. Yossi Benayoun og David N'Gog gjorde jobben sin, men det var ikke enkelt å holde tempoet oppe. Benfica angrep, og vi måtte forsvare oss. Du kunne se på sjansen Fernando misbrukte at han var svært sliten.

Liverpool har nå en vanskelig bortekamp mot Birmingham i ligaen på søndag, før de møter Benfica til returkamp om en uke.

- Søndagens kamp vil bli en ny tøff oppgave. Det er alltid vanskelige kamper i Premier League, så vi må forsøke å få spillerne til å hente seg inn igjen kjapt. Birmingham har gjort det svært bra denne sesongen, så vi må spille opp mot vårt beste, for vi vet vi står foran en vanskelig oppgave.