Henry svarer på spørsmål fra fansen

John W Henry har svart på en rekke spørsmål fra nettsiden Red and White Kop (RAWK). Han avslører hvordan oppkjøpet ble finansiert og at det ikke var nødvendig med en avtale som forhindrer at oppkjøpsgjeld blir lagt på klubben.

John W Henry har svart på en rekke spørsmål fra supporternettstedet Red and White Kop. Første del av svarene er nå tilgjengelig på RAWK, og de resterende svarene vil også bli lagt i samme tråd senere.

Kort oppsummert forteller John Henry at oppkjøpet av Liverpool FC ble finansiert med kontanter pluss at £37M er gjeld til stadionprosjektet. NESV ser på LFC og stadionprosjektet som to separate saker.

NESV har noen veldig suksessfulle partnere og er godt finansiert internt. Men de har bestandig hatt gjeld fra første dag de kjøpte baseballaget Boston Red Sox, og har partnere som ser på ”Internal Rate of Return” og som nesten krever at NESV har gjeld. Gjelder øker IRR.

Det finnes ingen bindende avtale i kjøpskontrakten om at oppkjøpsgjeld ikke kan bli lagt på klubben på et senere tidspunkt. Ifølge Henry var det ikke nødvendig å ha med et slikt punkt i avtalen.

Henry ga også indikasjon på at de ikke kan se for seg at de kommer til å ta ut fortjeneste av klubben slik LFC sliter i dag. Forhåpentligvis blir klubben verdt mer en gang i fremtiden.

Det finnes langt bedre investeringer enn sportsklubber, men de er svært interessert og ønsker å jobbe mot et felles mål. Eierne ønsker å våkne opp hver dag og tenke på hvordan ting kan forbedres for å vinne en tittel. Nå ønsker de å være involvert på det høyeste nivået i verdens største idrett.

John W Henry opplyser at Liverpool FC er et langsiktig prosjekt for NESV.