Heysel-minnesmerke på Anfield

Liverpool FC vil rundt middagstider onsdag avduke en plakett til minne om de 39 fotballtilskuerne som omkom på Heysel stadion i Brüssel for 25 år siden.

Det er Liverpool Echo som melder at Liverpool FC vil avduke en plakett til minne om de 39 fotballsupporterne som omkom i Heysel-tragedien. Plaketten vil bli plassert ved inngangen til Centenary Stand på Anfield. Minnesmerket blir avduket på onsdag, som et ledd i 25-årsmarkeringen av tragedien, med representanter fra både Liverpool og Juventus tilstede.

Både Phil Neal og Serbio Brio, som spilte på hvert sitt lag i Europacupfinalen på Heysel i 1985, vil være tilstede under avdukingen av plaketten. Også tidligere Juventus-forsvarer Gianluca Pessotto, som i dag er leder av ungdomsavdelingen i Torino-klubben, vil overvære markeringen.

Andre prominente gjester under markeringen vil være en representant for den italienske konsulen, påtroppende borgermester i Liverpool Hazel Williams og parlamentsmedlemmet Steve Rotheram. Sermonien vil bli ledet av Bill Bygroves.

To italienske støttegrupper for de etterlattes familier har også blitt invitert til seremonien.

Senere denne uken vil en delegasjon fra Liverpool FC besøke Torino, for å delta i en minnemarkering av 25-årsdagen for tragedien på Heysel i den italienske byen. Administrerende direktør Christian Purslow og økonomisjef Philip Nash vil være en del av denne delegasjonen.